Δελτίο Τύπου του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για τις δεσμεύσεις του Αν.Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

metaota teliko1

Παρά την συνεχή βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 10 Οκτώβρη 2016 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων – συμβασιούχων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων που είχαν καλέσει τις προηγούμενες ημέρες συνδικαλιστικές παρατάξεις και πρωτοβάθμια Σωματεία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αποτέλεσμα της χθεσινής κινητοποίησης αλλά και των παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν η δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη για αλλαγή της τροπολογίας που έχει κατατεθεί σε σ/ν του υπουργείου Παιδείας στη βουλή και αφορά την παράταση των συμβάσεων στις υπηρεσίες των Δήμων και γενικότερα του δημόσιου τομέα

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βερναρδάκης δεσμεύτηκε ότι η τροπολογία θα συμπεριλάβει όλους τους συμβασιούχους εκτός αυτών που πρωτοπροσλήφθηκαν με δίμηνη σύμβαση εντός του 2016, η παράταση θα είναι αυτοδίκαιη χωρίς να δίνεται η δυνατότητα της επιλογής στους Δημάρχους σε πόσους και σε ποιους θα παρατείνουν την σύμβαση και τέλος η τροπολογία της παράτασης των συμβάσεων θα καλύπτει και άλλες υπηρεσίες όπως ο ηλεκτροφωτισμός, το περιβάλλον (κήποι) και τα νεκροταφεία.

Κανένας όμως εφησυχασμός και επανάπαυση δεν μπορεί να υπάρξει μέχρι οι δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού πάρουν σάρκα και οστά και η τροπολογία γίνει νόμος του κράτους.

Η αναντιστοιχία άλλωστε λόγων – εξαγγελιών και πράξεων και της σημερινής κυβέρνησης δεν αφήνουν τέτοιο περιθώριο στους εργαζόμενους.

Πολύ περισσότερο δε όταν παραμένουν ανοικτά τα αιτήματα που έχει θέσει το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας – ομηρίας και εκμετάλλευσης των εργαζομένων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 12-10-2016

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ