Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εγκαλεί την Δημοτική Αρχή Λειβαδιάς για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας

poulou-dimarx-levadeon

Με την παρακάτω ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ εγκαλεί και φέρνει προ των ευθυνών της την Δημοτική Αρχή Λειβαδιάς για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας υπηρεσιών του Δήμου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφέρει:

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

            Οι συνθήκες εργασίας που επικρατούν σε πολλούς Δήμους είναι άθλιες και επικίνδυνες, ιδιαίτερα στις Υπηρεσίες Καθαριότητας. Σε ορισμένους ωστόσο Δήμους, όπως αυτός της Λιβαδειάς, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η στάση της Δημοτικής Αρχής είναι απαράδεκτη, αλαζονική επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο τα ήδη οξυμένα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

            Η Διοίκηση του Δήμου αδιαφορεί επιδεικτικά στις υπό προθεσμία οδηγίες που έδωσε μετά από επιτόπιο έλεγχο κλιμάκιο του Σ.Ε.Π.Ε. Πρωτοπορεί, αγνοώντας όχι μόνο τις οδηγίες του Σ.Ε.Π.Ε. αλλά για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων της για τους οποίους έχει την απόλυτη ευθύνη. Αντί η Διοίκηση του Δήμου Λιβαδειάς να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη Ιατρού Εργασίας, επιχειρεί να εμπλακεί και στα εσωτερικά του Συλλόγου γεγονός που τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και η Ομοσπονδία δεν πρόκειται να επιτρέψει.

            Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου Λιβαδειάς να προσλάβει άμεσα Ιατρό Εργασίας και να υλοποιήσει στο έπακρο κάθε οδηγία του Σ.Ε.Π.Ε. που διαπίστωσε συνθήκες «άθλιες και επικίνδυνες» για την υγεία των εργαζομένων, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

            Σε διαφορετική περίπτωση, είναι δεδομένη η άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου προς το αρμόδιο Υπουργείο και τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και επιτόπου, στους χώρους εργασίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο.

            Και τότε, ο καθένας, θα αναλάβει τις ευθύνες του τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και στους Δημότες που έχουν καθήκον να εξυπηρετούν!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ