Δημοσιεύθηκε η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων στις υπηρεσίες καθαριότητας

kathariotita athina

Δημοσιεύθηκε στο siteτης βουλής η τροπολογία που αφορά την νέα παράταση μέχρι το τέλος του 2017 στις συμβάσεις εργαζομένων των υπηρεσιών καθαριότητας στον δημόσιο τομέα και στους Ο.Τ.Α.

Συγκεκριμένα η τροπολογία αναφέρει:

Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 167 του ν. 4099/2012 (Α’250) αντικαθίσταται ως εξής:

«Για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών , των ανεξαρτήτων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ. , των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α. και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α., συμπεριλαμβανομένου του χειρισμού μηχανημάτων που εξυπηρετούν τις υπηρεσίες αυτές, παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31.12.2017 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις και όσες πρόκειται να υπογραφούν έως τις 31.12.2016, καθώς και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει από την 1η Μαρτίου 2016 και μετά, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.»

Συνεπώς η τροπολογία περιλαμβάνει όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας στο δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.(καθαρίστριες εσωτερικών χώρων, σχολείων κλπ, εργάτες καθαριότητας, οδηγούς, χειριστές μηχανημάτων, τεχνίτες) για τους οποίους οι συμβάσεις ανανεώνονται ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ μέχρι την 31.12.2017.

Ο αγώνας του συνδικαλιστικού κινήματος για μόνιμη και σταθερή εργασία συνεχίζεται.

Η παράταση των συμβάσεων που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «παυσίπονο» καθώς και όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (κοινωφελούς εργασίας, απόκτησης εμπειρίας, ορισμένου χρόνου) δεν είναι η λύση ούτε για τους εργαζόμενους που παραμένουν σε καθεστώς ανασφάλειας και ομηρίας, ανακυκλώνοντας την ανεργία, αλλά ούτε και για τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων που συνεχίζουν να απαξιώνονται από την έλλειψη προσωπικού και να δίνονται βορά στους εργολάβους από τους «πρόθυμους» αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ολόκληρη η τροπολογία του ΥΠΕΣΔΑ ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ