Δήμος Αγ. Παρασκευής: Ψηφίζουμε «Αγωνιστική Ενωτική Πρωτοβουλία»

ekloges sedap

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι  

Στις σημερινές συνθήκες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται ένα συνδικαλιστικό κίνημα έξω από τα στενά όρια κάποιου πολιτικού κόμματος, με αναφορά στις αξίες και στα οράματα του εργατικού κινήματος, με αγωνιστική και ανιδιοτελή δράση, για τους εργαζόμενους από τους εργαζόμενους. Διότι, χωρίς την αντίδραση και ενεργή συμμετοχή όλων, τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Οι εκλογές στο σύλλογό μας, πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους συνολικά. Στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι συνέπειες της κρίσης και της συνέχισης της πολιτικής των περικοπών και της λιτότητας είναι εμφανείς:

αποσάθρωση και απαξίωση υπηρεσιών με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση των “φιλέτων” (π.χ. Καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός Φύλαξη Δημοτικών Χώρων)

 μαρασμός των κοινωνικών δομών (π.χ. Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Α.Π.Η., Βοήθεια στο Σπίτι) ή λειτουργία μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ με εργαζόμενους κακοπληρωμένους.

Η υποχρηματοδότηση αλλά και οι μαζικές αποχωρήσεις σε συνδυασμό με την αναστολή των προσλήψεων αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των υπηρεσιών του Δήμου.

Άπλωμα της επισφαλούς εργασίας ως φάρμακο-αντίδοτο για τα τεράστια νούμερα της ανεργίας, με «πενταμηνίτες» και συμβασιούχους συναδέλφους που πετιούνται σαν «απορρίμματα» μετά τη λήξη της σύμβασης τους. Το ίδιο πάει να συμβεί τώρα και με τους συναδέλφους στους προσωρινούς πίνακες που από μέρα σε μέρα κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση , η μάχη που δίνεται τώρα μας αφορά όλους ,σήμερα αυτοί αύριο εμείς : “αν δεν αντιδράσεις για τον διπλανό σου δεν θα απομείνει κανείς να αντιδράσει όταν φτάσει η δική σου σειρά”

Με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών είτε άμεσα (μέσω μισθοδοσίας) είτε έμμεσα (μέσω φορολογίας, ΦΠΑ) και με την απειλή για κατάργηση των συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και του εργατικού δικαίου με ολομέτωπη επίθεση σε εργασιακά και συνδικαλιστικό νόμο…..

Στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό (μετατρέπουν το χαρακτήρα από κοινωνικό και αλληλέγγυο σε κεφαλαιοποιητικό αναλογικό – μετατρέπουν τις συντάξεις σε επιδόματα – καταργούν ΕΚΑΣ και επικουρική ασφάλιση – οδηγούν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες κλπ.)

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Ένα χρόνο μετά το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου του 2015, η κυβέρνηση απέφυγε τη μεγάλη σύγκρουση για το ασφαλιστικό με τα κοινοβουλευτικά τρικ των ψηφοφοριών στη βουλή μέσα στις γιορτές, Σαββατοκύριακα και τα κατεπείγοντα, αλλά η σύγκρουση δεν έχει σταματήσει.

Και δε συνέβη μόνο στην Ελλάδα. Από τη Γαλλία, που εδώ και δύο μήνες συγκλονίζεται από τις απεργίες ενάντια στους νόμους του Ολάντ για τα εργασιακά, μέχρι την Βρετανία με το μεγάλο ΟΧΙ στην ΕΕ. Η Ευρώπη για την οποία ο Τσίπρας μας καλεί να κάνουμε θυσίες συγκλονίζεται από τις αντιδράσεις των εργαζόμενων είτε στους δρόμους είτε στις κάλπες.

Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» διεκδικούμε να είμαστε κομμάτι όλης αυτής της σύγκρουσης που συνεχίζει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, της οργάνωσης των μαχών στον Δήμο μας αλλά και μαζί με όλους τους εργαζόμενους γιατί χρειαζόμαστε ένα σωματείο που να εμπνέει και να συσπειρώνει τους εργαζομένους. Θα ορθώσουμε το παράστημα μας με ουσιαστική ,επίπονη ,προσωπική συμμετοχή σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα.

Θα πρωτοστατήσουμε σε πρωτοβουλίες ειλικρινείς, ενωτικές και αγωνιστικές. Όλοι οι υπάλληλοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες.

Θα πρωτοστατήσουμε στην κοινή δράση και συσπείρωση ευρύτερων αγωνιστικών δυνάμεων για την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών και για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Θα πρωτοστατήσουμε στην συνδικαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.

Θα πρωτοστατήσουμε στη σύγκρουση με τον ρατσισμό και στην προστασία της διαφορετικότητας.

«Και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα δε χρειάζεται περισσότερο. Κι αύριο λέω θα γίνουμε ακόμα πιο απλοί. Θα βρούμε αυτά τα λόγια που παίρνουνε το ίδιο βάρος σ’ όλες τις καρδιές , σ’ όλα τα χείλη ,έτσι να λέμε πια τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη. Κι έτσι που να χαμογελάνε οι άλλοι και να λένε : “Τέτοια ποιήματα σου φτιάχνω εκατό την ώρα». Αυτό θέλουμε κι εμείς. Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε , αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο .Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.»                                                                                                                                                                                                                              

Γιάννης Ρίτσος 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ