ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Το (αντι)ασφαλιστικό – φορολογικό δεν θα περάσει

asfalistiko katalipseis

Την Παρασκευή 22 Απρίλη 2016 η κυβέρνηση υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές, κατέθεσε στη βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ήταν αντικείμενο «διαπραγμάτευσης» 6 και πλέον μηνών με το κουαρτέτο των «θεσμών»

Ακολουθώντας και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις τεχνικές των προηγούμενων μνημονιακών συγκυβερνήσεων φρόντισε να βρει ένα «λαμπερό» περιτύλιγμα (ισονομία – κοινωνική δικαιοσύνη – βιωσιμότητα ασφαλιστικού συστήματος) προκειμένου να δικαιολογήσει την εκτρωματική μορφή του νομοσχεδίου, που ενταφιάζει την κοινωνική ασφάλιση και ανοίγει το δρόμο της «ανάπτυξης» στις μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

 Όπως είχαμε προβλέψει, απ’ τη δημοσιοποίηση ακόμη των προτάσεων της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, αυτό το νομοσχέδιο είναι ακόμη χειρότερο, αφού μειώνει ακόμη περισσότερο την εθνική σύνταξη και αυξάνει τα χρόνια από 15 στα 20 για την πλήρη καταβολή της, καθώς και τα ποσοστά αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης, με αποτέλεσμα από το 70% που είναι σήμερα για την πλειοψηφία των εργαζομένων, να κατρακυλάνε στο 35,40% με 35 χρόνια εργασίας.

H κυβέρνηση με το 3ο μνημόνιο, αφού πρώτα αύξησε σ’ όλους τους εργαζόμενους τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια εργασίας και στα 62–67 ανατρέποντας ώριμα και θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων, τώρα δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις συντάξεις και ολοκληρώνει την ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, από αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό τον μετατρέπει σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό ενώ τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα.

Ταυτόχρονα με τις ήδη ισχύουσες διατάξεις για τις επικουρικές συντάξεις, τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έθεσε σε εφαρμογή μετά το καλοκαίρι, με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, την περικοπή των κοινωνικών πόρων και την μη δυνατότητα ενίσχυσής τους από το κράτος, άμεσα θα περικοπούν δραματικά ενώ με μαθηματική ακρίβεια πολύ σύντομα θα καταργηθούν οριστικά.

Το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση εγγυάται τις κύριες συντάξεις αποδείχτηκε έωλο, αφού και αυτές μειώνονται, πολύ περισσότερο δε όταν με την σταδιακή κατάργηση των επικουρικών αφαιρείται μεγάλο μέρος του εισοδήματος από τους συνταξιούχους.

Παράλληλα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, προβλέπεται η μείωση του αφορολόγητου, η αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα μικρομεσαία εισοδήματα και των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων με μπλοκάκι, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών – κτηνοτρόφων – αλιέων, οδηγώντας στην καταστροφή πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, στην περαιτέρω έκρηξη της ανεργίας και στην αύξηση της μεταναστευτικής ροής των επιστημόνων, ιδιαίτερα των νέων.

Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, αποφασίστηκε το Πρόγραμμα Δράσης της Ομοσπονδίας για το επόμενο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα:

Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη 25, 26 και 27 Απριλίου 2016, οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας με κάθε πρόσφορο τρόπο που οι ίδιοι θα επιλέξουν, ενημερώνουν τους εργαζόμενους για το «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο» και προετοιμάζουν τους εργαζόμενους για την μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας.

Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 με ευθύνη των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας στα Γκαράζ, στα Δημαρχεία και σε Δημοτικά Κτίρια με τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων. Για το ποια κτίρια θα καταληφθούν εκτός από τα γκαράζ των Δήμων αποφασίζει ο τοπικός Σύλλογος.

Οργανώνουμε την επιτυχία της 48ωρης Γενικής Απεργίας με την μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων.

Σε περίπτωση μη κατάθεσης άμεσα του αντιασφαλιστικού Νομοσχεδίου από την κυβέρνηση εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., συνεκτιμώντας τις όποιες αποφάσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να τροποποιήσει και να επανακαθορίσει το Πρόγραμμα Δράσης της Ομοσπονδίας.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ συνεχίζοντας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την κατάργηση των παλιών και νέων μνημονίων, καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους να αντισταθούν στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα και να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ομοσπονδία, απαντώντας δυναμικά στη νέα επίθεση της κυβέρνησης και των δανειστών.

Το (αντι)ασφαλιστικό – φορολογικό

ΔΕΝ θα περάσει!!!

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 23-4-2016

 


 

Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

 Η ανακοίνωση – απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ