Αγώνας για την γη και την ελευθερία

skouries2

Μεγάλη η πορεία του Σαββάτου 5/3 ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και σε έκφραση αλληλεγγύης για τους 400 και πλέον διωκόμενους κατοίκους κυρίως της Χαλκιδικής, που το μόνο τους έγκλημα ήταν οτι προσπάθησαν να προστατέψουν τον τόπο τους.

5.000 περίπου άνθρωποι ξεκίνησαν από τη ΧΑΝΘ και δια μέσου της Τσιμισκή, Βενιζέλου, και Λ.Νίκης κατέληξαν στο Λευκό Πύργο.

Ένα μεγάλο SOS, εν είδη επιτάφιου, φτιαγμένο από κλαδιά και μια κοπέλα να δίνει τα συνθήματα επάνω σε πράσινο πυργίσκο, ήταν στην κεφαλή της πορείας.

 Ευρηματικά και πρωτότυπα συνθήματα, αλλά και διαμαρτυρίες για τις αποφάσεις του ΣΤΕ που δικαιώνουν την ELDORADO, και για την κυβέρνηση που παρ όλες τις υποσχέσεις τις για προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών, οι χειρισμοί της καταλήγουν στο αντίθετο.

Στην πορεία συμμετείχαν σύλλογοι παραγωγών, όπως μελισσοκόμοι, δασεργάτες, ψαράδες, κλπ, πολιτιστικοί σύλλογοι για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων, περιβαλλοντικές ομάδες, κοινωνικές συλλογικότητες, πολιτικά κόμματα. Συμμετοχή υπήρξε, πέρα από πολίτες Θεσ/νικης και Χαλκιδικής και από κατοίκους του Κιλκίς, Σερρών ( Στρυμωνικού) μια, και αυτές οι περιοχές με το νέο χωροταξικό σχεδιασμό, έχουν χαρακτηριστεί μεταλλευτικές.

Μεγάλη και ζωντανή ήταν τέλος και η συμμετοχή νέων.

Ενάντια στην λεηλασία της φύσης, ο αγώνας για γη και ελευθερία συνεχίζεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ