Δήμος Χίου : «Θα σας αλλάξω τα φώτα …με ιδιώτες»

fotismos odou

Το… έναυσμα το έδωσε πρώτος ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και –σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χίου– το ακολουθεί και ο δήμαρχος του νησιού Μανώλης Βουρνούς: βαδίζοντας τάχιστα στις μνημονιακές πολιτικές , σκοπεύει να εκχωρήσει την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων και των λαμπτήρων του δήμου σε ιδιώτες, βάζοντας ενέχυρο τα ανταποδοτικά τέλη, μέσω των οποίων πληρώνονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε ανταποδοτικές υπηρεσίες.

 Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, κατά πλειοψηφία αποφάσισε την ανάθεση μελέτης για την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων και των λαμπτήρων σε ιδιωτική αλλά «πιστοποιημένη» εταιρεία, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 20.000 ευρώ.

Ιδιωτικοποίηση…….. και εγένετο φως !!!!

Νέο «χτύπημα» απειλεί τον Δήμο και τους Δημότες του!

Είναι ορατή η ανάληψη της πρωτοβουλίας από μέρους της δημοτικής αρχής κατά την οποία εφαρμόζεται   τάχιστα η μνημονιακή πολιτική και εκχωρείται μέρος των υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες όπως είναι ορατή και η πρόθεση της να μας «αλλάξουν τα φώτα» .

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε ήδη την ανάθεση μελέτης για την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων και των λαμπτήρων σε ιδιωτική αλλά «πιστοποιημένη» εταιρεία το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 20.000 ευρώ. Η εν λόγω εταιρεία θα μελετήσει μεταξύ των άλλων και το οικονομικό όφελος που θα προκύψει από αυτήν την «επένδυση» το οποίο και θα της εκχωρείται για τα επόμενα 10 με 12 χρόνια. Θα την κάνουμε συνέταιρο!!! Θα παίρνει το μερίδιο της από τα ανταποδοτικά έσοδα του Δήμου!! Αν δεν γίνει αυτό….. ετοιμαστείτε Χιώτες, καταδικαζόμαστε να μείνουμε στα σκοτάδια!

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να αφήσει τα ψευτοδιλήμματα του Τύπου «σκοτάδι ή απευθείας ανάθεση» και να περιορίσει το όραμά της όσο διαρκεί η θητεία της . Δεν έχει κανένα δικαίωμα να υπονομεύει το Δήμο θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητά του και να δεσμεύει τους δημότες αφού θα είναι υποχρεωμένη να καταβάλει στον ιδιώτη – επενδυτή μέρος των ανταποδοτικών τελών σε μάκρος τουλάχιστον 10ετίας.

Σε ότι δε αφορά τους εργαζομένους στο Δήμο , ακολουθούν τις οδηγίες , τις κατευθύνσεις και τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου της οποίας ηγείται. Αν αυτές προκαλούν δυσλειτουργία και αναποτελεσματικότητα δεν αποτελεί ευθύνη των εργαζομένων οι οποίοι απαράδεκτα στοχοποιούνται από μερίδα μ.μ.ε.

Ας μάθουν λοιπόν όλοι ότι μετά από έξι χρόνια μνημονιακής λαίλαπας και εφαρμογή σκληρής φιλελεύθερης πολιτικής οι εργαζόμενοι αντέχουν. Μπορεί να έχασαν πολλά από τα εργασιακά τους δικαιώματα . Δεν έχασαν όμως το ήθος και την αξιοπρέπειά τους και δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να τους προσβάλει και να τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι για τις επιλογές του.

Ο δήμος Χίου δεν ήταν και δεν θα γίνει ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ κανενός.

Μοναδικοί του ΜΕΤΟΧΟΙ ήταν και θα παραμείνουν οι δημότες του και τα οικονομικά οφέλη – ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ θα διανέμονται σε αυτούς

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου είναι απέναντι σε όσους με τη βούληση και τις προθέσεις τους επιθυμούν ο Δήμος να απολέσει το κοινωνικό του πρόσωπο και να μετατραπεί σε στυγνή επιχείρηση με μοναδικό σκοπό το κέρδος.

           Η Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΗ                                    ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ