Με μηνυτήριες αναφορές επιχειρεί να χειραγωγήσει την συνδικαλιστική δράση η δημοτική αρχή Βόλου

Δεν είναι πρώτη φορά που εκπρόσωποι των εργαζομένων αντιμετωπίζουν μηνυτήριες αναφορές από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αντιμέτωπη με την αλαζονεία και την αυταρχικότητα της Δημοτικής Αρχής Βόλου έχει βρεθεί η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α του Ν. Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου.

Η Δημοτική Αρχή Βόλου στην προσπάθεια της να χειραγωγήσει και να καταστείλει τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, επιδίδεται σε μηνυτήριες αναφορές κατά της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, ευελπιστώντας ότι έτσι θα πετύχει το σκοπό της.

 Κάνει λάθος όμως η κάθε Δημοτική Αρχή αν νομίζει ότι ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση θα τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και θα σταματήσουν οι εργατικές διεκδικήσεις, αντίθετα παρόμοιες ενέργειες συσπειρώνουν και ενδυναμώνουν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα και θα λάβει μαζική απάντηση στις αυταρχικές και αντεργατικές τακτικές που θέλει να ακολουθήσει.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση – Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Μαγνησίας.

                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-KATAΓΓΕΛΙΑ

 Ζαλισμένη από δίκες και καταδίκες, η Δημοτική Αρχή Βόλου δίνει ρεσιτάλ κυνηγητών και διώξεων κατά των συνδικαλιστών που αντιστέκονται στην τρομοκρατία και τους τραμπουκισμούς της.

Τελευταίο κρούσμα η μηνυτήρια αναφορά δέκα(!) συμβούλων της πλειοψηφίας με προεξάρχοντα τον αναπληρωτή του έκπτωτου Δημάρχου Θ. Θεοδώρου, κατά της προέδρου του συλλόγου μας Θάλειας Στάχτου, η οποία έρχεται σε συνέχεια της παραπομπής της με πειθαρχική δίωξη. Όλα αυτά έχουν φυσικά αιτία, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η δράση του σωματείου για την προάσπιση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των Δημοτικών Υπαλλήλων και του έργου τους προς τους πολίτες.

Τους ενοχλεί ότι έχουν απέναντί τους ένα σύλλογο και συνδικαλιστές που δεν γίνονται υποχείριό τους στις όποιες ιδιοτέλειές τους.

            Προσπαθούν να εκφοβίσουν και να φιμώσουν.

Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο και ταυτόχρονα να δυναμώνουν το σύλλογό μας.

Δεν πρόκειται το Δ.Σ. να τους ακολουθήσει σε μια τέτοια αντιπαράθεση γιατί έτσι κι΄αλλιώς «εξετάσεις» δίνουμε στους συναδέλφους μας και μόνο σ΄αυτούς. Αυτούς εκπροσωπούμε και αυτούς προσπαθούμε να υπερασπίσουμε είτε στο Δήμο Βόλου είτε σε οποιονδήποτε Δήμο του Νομού Μαγνησίας.

Αντίθετα, αυτοί είναι υπόλογοι για θέματα αντιποίησης αρχής, τήρησης νομιμότητας και της εργασιακής νομοθεσίας.

                        ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ