Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε: «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ»

protovoulia kallithea

Διακήρυξη από την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ» , για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στο Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας στις 13 και 14 Γενάρη 2016.

Ισχυρά συνδικάτα για την κατάργηση των μνημονίων και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Οι εκλογές του Συλλόγου μας στις 13 και 14 Ιανουαρίου διεξάγονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και δύσκολη χρονιά για τους εργαζόμενους τους ανέργους, τους συνταξιούχους τους αγρότες, τα εναπομείναντα μεσαία στρώματα και τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς συνεχίζεται για έβδομη συνεχή χρονιά η εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Συνεχίζεται το καθεστώς της επιτροπείας της χώρα μας από την τρόικα και τους δανειστές και έτσι, μετά τη συνομολόγηση του 3ου μνημονίου, κανένα νομοσχέδιο και κανένα μέτρο δεν μπορεί να προωθηθεί και να ψηφιστεί στη βουλή χωρίς την έγκριση των δανειστών, της Ε/Ε και του ΔΝΤ!

 Αυτές τις μέρες και μέχρι τις αρχές Φλεβάρη θα κυριαρχήσουν τα “κόκκινα” δάνεια, το φορολογικό – οι πλειστηριασμοί οι ιδιωτικοποιήσεις και το ασφαλιστικό, στο όποιο επιχειρείται να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα, που είναι η ολοκλήρωση της μετατροπής του από δημόσιο, κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο, σε ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό. Ένα σύστημα που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα.

Στις σημερινές συνθήκες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται από το συνδικαλιστικό κίνημα η σύνδεση της πάλης για:

  1. την οριστική απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια, τη ρήξη με τις πολιτικές της Ε/Ε και των δανειστών και της πάσει θυσία παραμονής της χώρας μας στο ευρώ, που ακυρώνει κάθε προσπάθεια χάραξης και υλοποίησης μιας ανεξάρτητης, προοδευτικής, φιλολαϊκής, ριζοσπαστικής και δημοκρατικής προοπτικής για τη χώρα μας.
  2. τη στάση πληρωμής του δημοσίου χρέους, μέχρι τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.
  3. την επανάκτηση των τραπεζών, την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση και τον εργατικό έλεγχό τους.
  4. το σταμάτημα όλων των ιδιωτικοποιήσεων και την άμεση κατάργηση του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ, που λειτουργεί ως μεσίτης στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
  5. την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού .
  6. την δημιουργία νέων, σταθερών και με πλήρη απασχόληση θέσεων εργασίας .
  7. την κατάργηση της μαύρης , ανασφάλιστης και ενοικιαζόμενης εργασίας, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις των «ωφελούμενων».

Στην τοπική αυτοδιοίκηση οι συνέπειες της κρίσης είναι εμφανείς : αποσάθρωση και απορύθμιση υπηρεσιών με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση των φιλέτων (π.χ. Καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός Φύλαξη Δημοτικών Χώρων) και μαρασμός των κοινωνικών δομών (π.χ. Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Α.Π.Η., Βοήθεια στο Σπίτι, ) ή λειτουργία μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ (Ωδείο , Πολιτισμός) με εργαζόμενους κακοπληρωμένους . Επιπλέον η υποχρηματοδότηση αλλά και οι μαζικές αποχωρήσεις σε συνδυασμό με την αναστολή των προσλήψεων αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των υπηρεσιών του Δήμου.

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

                                                                                                                                                                Λ .Τολστόι.

Χρειαζόμαστε συνδικαλιστικά στελέχη που θα προσφέρουν στο κίνημα ανιδιοτελώς , που δεν βάζουν μπροστά το προσωπικό ή το παραταξιακό συμφέρον, αλλά την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με διάθεση απαλλαγής από τις έως σήμερα εφαρμοζόμενες μικροπολιτικές τακτικές.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε με κριτήριο: την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, την αναγκαιότητα για ισότητα και ισονομία έναντι όλων, την αντίσταση στην εφαρμογή των αντεργατικών νόμων αλλά και με διάθεση απαλλαγής από τις έως σήμερα εφαρμοζόμενες μικροπολιτικές τακτικές.

Στο σωματείο, αυτό που μας ενώνει όλους, είναι τα κοινά ταξικά μας συμφέροντα, θα επιδιώξουμε προγραμματικές συγκλίσεις και τη συγκρότηση «Προγραμματικού Προεδρείου», με άμεσο στόχο την ενεργοποίηση των μελών του Συλλόγου αλλά και την κοινή δράση των εργαζομένων. 

Δεσμευόμαστε :

να προκαλέσουμε άμεσα εκλογές για την ανάδειξη επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας , ένας συνδικαλιστικός θεσμός απαξιωμένος (έχουν 4 χρόνια να γίνουν εκλογές) με μικροπαραταξιακή σκοπιμότητα , από το προεδρείο του ΔΣ

για τον περιορισμό του παραγοντισμού, της λογικής της ανάθεσης, της παραταξιοποίησης και της κομματικοποίησης , για την συνδικαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. 

Για την λειτουργία του Δ.Σ. :

       Να δημιουργηθεί ΑΜΕΣΑ μητρώο μελών του Συλλόγου , να εφαρμόζετε το καταστατικό , να κρατούνται πρακτικά στις συνεδριάσεις   του ΔΣ και να δημοσιοποιούνται όποτε χρειάζεται , για να σταματήσει ο οχετός λάσπης και παραπληροφόρησης , Θεσμοθέτηση κώδικα ηθικής και δεοντολογίας για τα συνδικαλιστικά στελέχη.

Τα συνδικαλιστικά στελέχη δεν πρέπει να ξεχνάνε

ότι πρώτα είναι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και μετά ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

ψηφίζουμε – στηρίζουμε

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημητρακόπουλος Νικόλαος

Δημητριάδης Χαράλαμπος

ΚατσουρόςΜάριος

Κισκύρας Στέλιος

Κόφφας Στέφανος

Μάντης Κωνσταντίνος

Τσιγαρίδα Μαρία

ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Λαϊάκης Ιωάννης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ