Με ημίμετρα και γιατροσόφια δεν λύνονται τα προβλήματα στους Δήμους

meta ota teliko

Η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, που συνεχίζει όμως και η σημερινή, να αντιμετωπίζει εντός του μνημονιακού πλαισίου, με ημίμετρα ή γιατροσόφια, την ανεργία και την λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων, ενδυναμώνει την τακτική των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επιθυμούν διακαώς να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα, ιδιαίτερα στον τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων.

Με αφορμή την προσφυγή που κατέφυγε ο ΦΟ.Δ.Σ.Α Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και την επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ και Δήμαρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη προς την κυβέρνηση, που στρέφονται κατά του αρ. 50 του ν.4351/2015 και της αυτοδίκαιης παράτασης των ισχυουσών συμβάσεων εργαζομένων ορισμένου χρόνου στις καθαριότητες των Δήμων, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πλειοψηφία των Δημάρχων κόπτονται ιδιαίτερα για την απαξίωση των υπηρεσιών καθαριότητας ώστε να τη χρησιμοποιούν σαν άλλοθι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων καθώς και για την διαιώνιση της ανακύκλωσης ανέργων προκειμένου να δημιουργούν νέες πελατειακές σχέσεις.

 Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας ολιγόμηνης διάρκειας των εργαζομένων ορισμένου χρόνου και κακοπληρωμένης χωρίς δικαιώματα στην περίπτωση της «κοινωφελούς εργασίας» καθώς και η παράταση των συμβάσεων, το έχουμε ξανατονίσει, ότι δεν λύνουν τα προβλήματα των ελλείψεων προσωπικού και της κατεδάφισης των υπηρεσιών των Δήμων. Αντίθετα ευνοούν τα φιλοεργολαβικά σχέδια των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράλληλα όπως στην περίπτωση του ΦΟ.Δ.Σ.Α Κεντρικής Μακεδονίας ενεργοποιούν τον κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ εργαζομένων και ανέργων.

Η βιαστική απόσυρση του «παράλληλου προγράμματος» στο οποίο γινόταν άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και παρά τις δεσμεύσεις, δείχνει ότι και αυτή η κυβέρνηση είναι δέσμια των υποσχέσεων που έχει δώσει στο κουαρτέτο των «θεσμών» για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου που ψήφισε μαζί με τις υπόλοιπες μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις του κοινοβουλίου και ανίσχυρη να νομοθετήσει αν δεν πάρει την έγκριση από τους τοκογλύφους δανειστές.

Σε υλοποίηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ πέρα της αυριανής 22-12-2015 4ωρης Στάσης Εργασίας για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, πρέπει να πρωτοστατήσει και να συντονίσει τον αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους, με πανελλαδικό χαρακτήρα, διεκδικώντας την άμεση προκήρυξη διαγωνισμών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και την διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στους σχεδιασμούς της πλειοψηφίας των αιρετών που επιχειρούν την απαξίωση και απογύμνωση των υπηρεσιών μέσω της κατάργησης του αρ.50 του ν.4351/2015.

ΜΕΤΑ – ΟΤΑ /21/12/2015

Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΡΙΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 – Από τις 8.00 π.μ. έως 12.00 μ.μ.

Εκεί που όλοι οι Ο.Τ.Α. διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού που τους ανάγκαζε να στραφούν προς τους ιδιώτες-εργολάβους προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών που πληρώνουν για να έχουν Υπηρεσίες, τώρα μετά την ψήφιση του Ν.4351/2015, με τον οποίο παρατάθηκαν οι συμβάσεις στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, κάποιοι κάνουν τα πάντα για να τους διώξουν.

Γίνεται έτσι φανερό πως στην πραγματικότητα υπάρχουν αιρετοί που δεν επιθυμούσαν ποτέ λύση στο μείζον πρόβλημα της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Αντίθετα, είτε βολεύονται πίσω από τις προσλήψεις εποχικού ή έκτακτου προσωπικού, είτε το χρησιμοποιούσαν ως άλλοθι για να ιδιωτικοποιήσουν τις Υπηρεσίες. Μάλιστα ο Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας επέλεξε να στραφεί δικαστικά εναντίον 85 εργαζομένων Ορισμένου Χρόνου που σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν.4351/2015 παραμένουν στην εργασία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 προκειμένου να τους πετάξει στο δρόμο.

Είναι οι ίδιοι που χύνουν κάθε φορά «κροκοδείλια δάκρυα» για το τεράστιο ποσοστό ανεργίας που μαστίζει κυρίως την Βόρεια Ελλάδα. Είναι οι ίδιοι που τώρα σέρνουν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους που αγωνίζονται χωρίς να έχουν οι ίδιοι καμία ευθύνη, να παραμείνουν στη δουλειά. Είναι δε άξιο αναφοράς πως η Διοίκηση του Φο.Δ.Σ.Α. όχι μόνο τους θέλει άνεργους, αλλά ζητά να τους καταλογιστεί και η δικαστική δαπάνη επιδεικνύοντας πρωτοφανή κοινωνική αναισθησία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την ημέρα εκδίκασης των Ασφαλιστικών Μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους την ΤΡΙΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (ώρα 9.00 π.μ., Γραφείο 221) να προκηρύξει Στάση Εργασίας για τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης, από τις 8.00 έως τις 12.00 το μεσημέρι, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι να παρευρεθούν στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το πρωί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Η Διοίκηση του Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας θα απολογηθεί για την απαράδεκτη ενέργειά της, στο σύνολο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Καλούμε το Σύλλογο Εργαζομένων του Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας να σταθεί αλληλέγγυος και να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων για παραμονή στην εργασία, προτάσσοντας το πάγιο αίτημα του κλάδου για μόνιμη και σταθερή εργασία, για Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων!!!

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ