Σ.Ε.Δ.Α.Π : Συμπαράσταση στους 5 φοιτητές συνδημότες μας

eleutheria

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ξημερώματα της 12ης Νοεμβρίου ημέρα πανελλαδικής απεργίας πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων , κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, για τους οποίους οι ιταλικές αρχές ζητούν την έκδοσή τους , εφαρμόζοντας το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2/5 , μια ημέρα μετά την απεργία της πρωτομαγιάς .Οι φοιτητές μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα Εφετών αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

 Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε συλλήψεις εξ αιτίας της συμμετοχής των πολιτών σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις και μάλιστα ξημερώματα πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος της συμμετοχής σε απεργιακή διαδήλωση , κινηματική ή συνδικαλιστική δράση είναι αναμφισβήτητο θεμέλιο της δημοκρατίας και της ελευθερίας των πολιτών.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους 5 Φοιτητές συνδημότες μας και απαιτούμε όχι μόνο να μην εφαρμοστεί αλλά και να ακυρωθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και να μην προχωρήσει η έκδοση των φοιτητών στις ιταλικές αρχές.

Το Δ.Σ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ