Δήμος Αγ. Βαρβάρας: «αλληλεγγύη και στήριξη κατά το δοκούν»

dim agvarv katalipsi

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

με αφορμή την ανακοίνωση του Σωματείου μας για την συμπαράσταση στον συνάδελφο συνδικαλιστή του Δήμου Αιγάλεω οφείλουμε να σας κάνουμε γνωστά τα εξής :

Η ενημέρωση που είχαμε από τον πρόεδρο του Σωματείου μας δεν μας έπεισε για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Αιγάλεω ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε μια ομόφωνη απόφαση συμπαράστασης.

Ούτε φυσικά αντιλαμβανόμαστε και την μεγάλη του πρεμούρα να φέρει το θέμα σαν έκτακτο και ….κατεπείγον.

Κάνεις, εκτός από τον πρόεδρο και τα μέλη της παράταξης του, που πάντα συμφωνούν και ψηφίζουν τις εισηγήσεις του χωρίς ποτέ να διατυπώνουν τη δική τους άποψη, δεν ψήφησε υπέρ της καταγγελίας.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία κάνοντας χρήση της διπλής ψήφου του προέδρου.

Στην ανακοίνωση δεν το αναφέρει σκόπιμα για να φανεί ενωτικός προς τα έξω (εκεί που έχει πάρει εντολή να τη στείλει) αλλά και προς τα μέσα (στους συναδέλφους), πράγμα που είναι προκλητικό και απαράδεκτο όταν στα προβλήματα των εργαζομένων του δήμου μας είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

Σε προβλήματα που έγιναν αιτία να προκληθούν επεισοδιακές αντιπαραθέσεις μεταξύ συναδέλφων, τραυματισμοί στην εργασία ακόμα και παραιτήσεις συναδέλφων από την υπηρεσία, δεν συνέβαλε ποτέ ώστε να φανερωθούν οι πραγματικές αιτίες και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Οφείλει ο πρόεδρος του Σωματείου μας και η παράταξη του να καταλάβουν επιτέλους ότι τα συνδικαλιστικά στελέχη είναι εκλεγμένα για να υπερασπίζουν και να διευρύνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι για να ασκούν διοίκηση, όπως έγινε στην περίπτωση του συναδέλφου από το Δήμο Αιγάλεω, που έδρασε αυτοβούλως και χωρίς καμία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων.

Η τακτική του προέδρου να πουλάει εκδούλευση και υποχρέωση στους συναδέλφους κάνοντας ατομικές μικροεξυπηρετήσεις εν αγνοία του Δ.Σ, προκειμένου να μην χάσει την καρέκλα, φέρνει την απαξίωση του Σωματείου στη συνείδηση των εργαζομένων.

Η Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση συνεχίζει τον αγώνα της για την χαμένη ταυτότητα και αξιοπρέπεια του Σωματείου μας, που δεν θα γίνεται έρμαιο μικροπαραταξιακών και προσωπικών συμφερόντων και θα λειτουργεί με καθαρότητα λόγου και ανιδιοτέλεια για το σύνολο τον εργαζομένων και όχι για τους λίγους.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ / 8-12-2015

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ