Μια περίεργη σύμπτωση για τη ΔΕΥΑ Χίου.

eydap

Του Αλέκου Γαϊτάνου*

Με το προσφυγικό ζήτημα να κυριαρχεί και να αναδεικνύει σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια την ανικανότητα του Κράτους να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του έναντι των κατατρεγμένων πλασμάτων που βρίσκονται στο νησί μας, η είδηση για την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού της ΔΕΥΑΧ αναπόφευκτα πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

         Η είδηση λοιπόν όπως την μετέδωσαν τα τοπικά μέσα μαζικής επικοινωνίας αναφέρει ότι το Δημόσιο προχώρησε στην κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί η ΔΕΥΑΧ στην Εθνική Τράπεζα, ποσού ύψους 280.000 Ευρώ ναρκοθετώντας ουσιαστικά τη λειτουργία και την προοπτική της Δημοτικής Επιχείρησης.    

Το γεγονός ότι το Δημόσιο επέλεξε να προχωρήσει στην κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού της ΔΕΥΑΧ στο παρά πέντε κυριολεκτικά της ρύθμισης του χρέους του δανείου της Επιχείρησης με μόνη εκκρεμότητα την υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών, από μόνο του συνιστά ερωτηματικό η απάντηση του οποίου βρίσκεται στην κυβερνητική πολιτική και στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας προς στους δανειστές.

Είναι αυτές οι υποχρεώσεις που επιβάλουν τις εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση των φιλέτων του δημόσιου πλούτου στους ξένους όπως ο τομέας διαχείρισης των υδάτινων πόρων που εποφθαλμιάτε από το γαλλικό μονοπωλιακό όμιλο «SUEZ» εκπρόσωπος του οποίου σχεδόν ταυτόχρονα, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο Ολάντ κατέφθανε στην Αθήνα.

Πλασιέ των γαλλικών μονοπωλιακών ομίλων ο Πρόεδρος Ολάντ -ο κάποτε αποκαλούμενος από τον Αλέξη Τσίπρα και Ολαντρέου- ήρθε για να ζητήσει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου και να απαιτήσει φιλέτα από το μεγάλο φαγοπότι των ιδιωτικοποιήσεων στην ενέργεια, στους σιδηρόδρομους, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην αγορά οπλικών συστημάτων αλλά… και στα δίκτυα ύδρευσης ΕΥΔΑΠ,ΕΥΔΑΘ και άλλα.

Τι κι αν υπάρχει σχετική απαγορευτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπέρτατος νόμος το Μνημόνιο και αυτό η Κυβέρνηση του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει καλά προσφέροντας… γη και ύδωρ στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Περίεργη σύμπτωση ή όχι το νερό στα αυλάκι για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΧ ήδη μπήκε.

*Ο Αλέκος Γαϊτάνος είναι πρ. πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ