Δήμος Πειραιά: «Καθείς εφ’ ω ετάχθη»

69

Προφανώς και ενόχλησε τη Δημοτική Αρχή Πειραιά η κοινοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά που ακολουθώντας και την απόφαση της Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α, στηρίζει μαζικά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015, προκειμένου οι εργαζόμενοι να δώσουν ηχηρό μήνυμα, προς όλους τις πλευρές, ότι δεν δέχονται άλλα μέτρα που παρατείνουν τη λιτότητα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζομένων και του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας.

Η επιστολή – απάντηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Ι. Μώραλη έρχεται περισσότερο να δικαιώσει τις θέσεις που εκφράσαμε και την κριτική που ασκήσαμε στην στάση της Δημοτικής Αρχής για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου παρά να την αποδομήσει όπως προφανώς ήταν και το κίνητρο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά σε ευθεία γραμμή με τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις που συγκροτούν το νέο μνημονιακό μπλοκ επιχειρεί με την επιστολή – απάντηση τη διαστρέβλωση του ερωτήματος του δημοψηφίσματος, θέτοντας ουσιαστικά το δίλλημα Ευρώπη ή χάος.

Υποβαθμίζει ο Δήμαρχος Πειραιά ως απλά λάθη και όχι ως στοχευμένες πολιτικές που διατάχθηκαν από την πολιτική ηγεσία της Ε.Ε – Ε.Κ.Τ – Δ.Ν.Τ να εφαρμόσουν οι προηγούμενες υποτακτικές κυβερνήσεις σε βάρος των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού.

Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας δεν μπορεί να θεωρείτε λάθος, έχει στόχο τη συμπίεση των μισθών και συντάξεων, την κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την άλωση των εργασιακών σχέσεων και την προώθηση της «μαύρης» και ανασφάλιστης εργασίας.

Όπως λάθος δεν αποτελούν και οι αυτοκτονίες, αλλά είναι επίπτωση της φτωχοποίησης και εξαθλίωσης χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Συμφωνούμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να έχει τις απόψεις – θέσεις του και να γίνονται σεβαστές, αρκεί όμως να μην θέλει να τις επιβάλλει στους εργαζόμενους χρησιμοποιώντας ψευδεπίγραφα εκβιαστικά διλλήματα, για την μη καταβολή μισθοδοσίας όταν μάλιστα γνωρίζει ότι η κατανομή των Κ.Α.Π για την τρέχουσα μισθοδοσία έχει εγκριθεί ήδη από το Υπουργείο Εσωτερικών σε 1.247.000 ευρώ.

Η καταγγελία για το κλίμα εκφοβισμού και πανικού που επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί όλη την εβδομάδα από μέλος της Δημοτική Αρχής του κ. Ι. Μώραλη είναι βασισμένη πάνω σε πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα σε χώρους εργασίας του Δήμου από συγκεκριμένο μέλος της Δημοτικής Αρχής και είναι αυτονόητο ότι υπηρετεί και εφαρμόζει την πολιτική της.

Καλωσορίζουμε την επιθυμία του Δημάρχου Πειραιά να φέρει αλλαγή και νέα ήθη στην επικοινωνία με τους εργαζόμενους, ελπίζουμε να μην συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν η πρόσφατη στάση που επέδειξε ο κ. Ι. Μώραλης στον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Σωματείου μας Βασίλη Γκιτάκο, που προσομοιάζεται περισσότερο με γηπεδική συμπεριφορά παρά με στάση Δημάρχου απέναντι σε εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Για το αν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου αρμόδιες να απαντήσουν είναι οι δημοτικές παρατάξεις και ήδη έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας οι πρώτες διαφωνίες. Ωστόσο νομίζουμε ότι έχουμε το δικαίωμα της κρίσης για να κρίνουμε τον σκοπό που εξυπηρετούσε η συγκεκριμένη αναβολή.

Τέλος, επειδή στην επιστολή – απάντηση μπαίνει έντονα και το θέμα της Δημοκρατίας θα θέλαμε να επισημάνουμε προς όλους ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος, είναι η ίδια η δημοκρατία.

Η δημοκρατία των λαών, η δημοκρατία στην Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού.

Να μπορούν οι λαοί να ζουν με αξιοπρέπεια, να μπορούν να εκφράζονται και να επιλέγουν τους εκπροσώπους που θέλουν οι ίδιοι και όχι αυτούς που επιβάλλει το οικονομικό κατεστημένο και υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας είμαστε στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής αλλά και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου να δώσουμε οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειάζεται.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά.

Για την πληρέστερη ενημέρωση σας παραθέτουμε την επιστολή του Δημάρχου Πειραιά ΕΔΩ

διαβάστε επίσης «Η Δημοτική Αρχή Πειραιά εκφοβίζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ