Απάντηση του Β.Σ.Σ – ΚΗΦΗ – ΚΔΑΠ στις copy-paste ανακοινώσεις μελών της ΣΥΝ ΑΝ (πρ. ΠΑΣΚΕ)

efedreia

Απάντηση στο «γαϊτανάκι» των ανακοινώσεων «αντιγραφή – επικόλληση» που έχει επιδοθεί ο σκληρός πυρήνας των στελεχών της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (πρ.ΠΑΣΚΕ) προκειμένου, χρησιμοποιώντας ακόμα και ψευδή επιχειρήματα, να απαξιώσουν και να υποβαθμίσουν το γεγονός της άρνησης τους να ακουστεί στο 43ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ η φωνή των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των Δήμων Β.Σ.Σ – Κ.Η.Φ.Η. – Κ.Δ.Α.Π / Κ.Δ.Α.Π – Μ.Ε.Α. για την εμμονή της ηγεσίας ΣΥΝ.ΑΝ και ΔΑΚΕ να τους αποκλείει από τη δύναμη της ομοσπονδίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:

Απαξίωση και εμπαιγμός των συμβασιούχων των Δήμων από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία των Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές των Ο.Τ.Α., Βοήθεια στο Σπίτι Ν. Αττικής, Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), εκπροσωπώντας τους χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους στις κοινωνικές Δομές των Δήμων, καταγγέλλουν την παράταξη Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α. (πρώην ΠΑΣΚΕ) για την αντί-συναδελφική, αφιλόξενη, αλαζονική και αυταρχική στάση που επέδειξε μέσω του προέδρου του 43ου Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ απέναντι στους προέδρους των Συλλόγων-Σωματείων μας όταν ζήτησαν τον λόγο για να απευθύνουν ολιγόλεπτες τοποθετήσεις προς το σώμα του Συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, ακολουθώντας πιστά τις εντολές του απερχόμενου Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλου, αρνήθηκε πεισματικά να μας δοθεί ο λόγος, παρά τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των αριστερών παρατάξεων (ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, ΜΕΤΑ, Συσπειρώσεις) του Προεδρείου. Οι συνδικαλιστές της ΣΥΝ.ΑΝ. και της ουράς της, Δ.Α.Κ.Ε., έδειξαν για ακόμα μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, στερώντας μας με τη στάση τους το δικαίωμα να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για αλλαγή του καταστατικού της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ούτως ώστε αποκτήσουμε και εμείς ίσα δικαιώματα εκπροσώπησης με τους μόνιμους και αορίστου χρόνου συναδέλφους μας των Ο.Τ.Α. και να σταματήσει επιτέλους αυτός ο άδικος αποκλεισμός μας από όλες τις εκλογικές διαδικασίες της Ομοσπονδίας. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο μετά από ψηφοφορία του σώματος του συνεδρίου και συγκέντρωση θετικής ψήφου περί τροποποίησης του καταστατικού με ποσοστό άνω του 75% επί του συνόλου των συνέδρων.

Αντί αυτού όμως, παρόλο που παραβρεθήκαμε στο Συνέδριο και την Δευτέρα 27/04 και την Τρίτη 28/04, ζητώντας με επιμονή και υπομονή να μας δοθεί το δικαίωμα να τοποθετηθούμε, το μόνο που «εισπράξαμε» ήταν μερικές εικόνες βίας, ανηθικότητας και τραμπουκισμού από μέρους του απερχόμενου προέδρου της Ομοσπονδίας και της Συνδικαλιστικής Ανατροπής γενικότερα προς διάφορους συνδικαλιστές αριστερών παρατάξεων που μόνο απέχθεια και ντροπή μπορεί να προκαλέσει σε κάποιον.

Σε μία τέτοια συγκυρία δύσκολων και δυσοίωνων οικονομιών, εργασιακών και πολιτικών συνθηκών, αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο απεγκλωβισμός, η αξιοποίηση της δυναμικής όλων των εργαζομένων και η άρση του αποκλεισμού των συμβασιούχων από την ΠΟΕ ΟΤΑ, προκειμένου όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να διαφυλάξουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα που τα τελευταία χρόνια ποδοπατήθηκαν. Πρέπει να μπει στο περιθώριο, μια και καλή, κάθε μορφή συνδικαλισμού, που αντί να υπερασπίζεται την ενότητα και τον κοινό αγώνα των εργαζομένων, θέτει συνεχώς αναχώματα υπηρετώντας έτσι τις κομματικές εντολές που οδηγούν μόνο στη διάσπαση του εργατικού κινήματος και πουθενά αλλού.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Η.Φ.Η. ΕΛΛΑΔΟΣ (Σ.Ε.Κ.Ε.)

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.

 

(ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.)

 

Διαβάστε επίσης : Φιμώθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Β.Σ.Σ – ΚΗΦΗ – ΚΔΑΠ στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΒΣΣ-ΚΗΦΗ-ΚΔΑΠ παιδιά ενός «κατώτερου Θεού» για ορισμένους…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ