Στις 7 Απρίλη ψηφίζουμε ΜΕΤΑ-Α.Ε.Κ Εργαζομένων Δήμου Πατρέων

Την 7η του Απρίλη γίνονται οι εκλογές στο σύλλογό μας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που θα γίνει 27-30/4/2015 στην Αθήνα.

Την προηγούμενη τριετία οι δυνάμεις της ΣΥΝ ΑΝ( Μπαλασόπουλος) πρώην ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ,είχαν αποκλείσει 18 σωματεία, γιατί ψήφισαν συμβασιούχοι!

 

 Με αφορμή τον αποκλεισμό των σωματείων που ψήφισαν συμβασιούχοι, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποχώρησαν εντελώς από την ομοσπονδία δίνοντας, στην πιο κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους, την απόλυτη πλειοψηφία στην ΠΑΣΚΕ. Η βασική όμως αιτία είναι το γεγονός ότι οι δυνάμεις τουΠΑΜΕ, ενδιαφέρονται για το «μαγαζάκι» τους, και το μόνο

που επιδιώκουν μέσα απ’ αυτά να αναπαράγουν τον κομματικό-συνδικαλιστικό μηχανισμό τους.

ΟΙ συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δεν έχουν καμιά συνεισφορά στη λειτουργία των οργάνων των Ομοσπονδιών και τις ΑΔΕΔΥ. Αυτή η τακτική τους έχει μετατρέψει πολύ απλά σε “τουρίστες”, και το μόνο που κάνουν στις συνεδριάσεις είναι η κριτική εκ του ασφαλούς, στις άλλες παρατάξεις, διότι αυτοί βεβαίως διαθέτουν το ταξικό αλάθητο!

Αυτή όμωςη πρακτική βλάπτει τα συμφέροντα των εργαζόμενων, γιατί στα συνδικάτα αυτό που μας ενώνει όλους είναι τα κοινά ταξικά μας συμφέροντα και όχι η πολιτική ή η ιδεολογική μας συμφωνία, με αποτέλεσμα να έχουμε, στην πιο κρίσιμη μνημονιακή περίοδο, ένα διασπασμένο, και αναποτελεσματικό συνδικαλιστικό κίνημα.

       Εμείς με γνώμονα αυτά τα συμφέροντα θα κρίνουμε τα όποια μέτρα και τις  αποφάσεις που θα παίρνει κάθε φορά η νέα κυβέρνηση. Με τα ίδια κριτήρια θα κρίνουμε και τη δημοτική αρχή στο δήμο μας. Δυστυχώς όμως οι παρατάξεις του εργοδοτικού-, αλλά και του κομματικού συνδικαλισμού δεν σκέφτονται το ίδιο. Η πρακτική του ΠΑΜΕ στο Δήμο μας πολύ συγκεκριμένη, τώρα που η δημοτική αρχή είναι του ΚΚΕ, επιθυμεί το Δ.Σ να γίνει ο διεκπεραιωτής των αποφάσεών της.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την ανάγκη της άμεσης υλοποίησης των αιτημάτων που διαμόρφωσε το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα την προηγούμενη περίοδο. Όμως η παράταξη μας σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλλει στη διαδικασία ψηφισμάτων ιδεολογικοπολιτικών κειμένων «ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ».

       Η παράταξή μας μέσα από τις γραμμές του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος,θα στηρίξει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που είναι σε όφελος των εργαζομένων, του λαού και της χώρας και θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια υπαναχώρησηςή σε ενέργειες και μέτρα που θα έρχονται σε αντίθεση με τα δικαιώματα, τις διεκδικήσεις και τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στον αγώνα αυτό  το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικάμε την προϋπόθεση ότι θα ανασυγκροτηθεί σε ταξική κατεύθυνση, κάνοντας παρελθόν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, τον παραγοντισμό και το βόλεμα.

Εμείς παλεύουμε για ένα σωματείο και μια Ομοσπονδία όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας με ίσα δικαιώματα χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, που θα συμβάλει στην ενότητα και θα σταματήσει τις αποσχιστικές τάσεις από τις τάξεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Καταδικάζουμε τους εκβιασμούς που ασκούνται από την ΕΕ και το ΔΝΤ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

1.Επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων που απολύθηκαν ή βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

2.Επαναφορά των εργασιακών καιασφαλιστικώνκαι μισθολογικών δικαιωμάτων.

3.Κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας, του νόμου για την αξιολόγηση και του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

4.Κατάργηση όλων των μορφών της ελαστικής και ενοικιαζόμενης εργασίας.

5.Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (ΚΔΑΠ κλπ).

6.Στελέχωση των Δήμων με μόνιμο προσωπικό και πριν από όλα των κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών για την ανακούφιση των δημοτών που επλήγησαν από τις συνέπειες της κρίσης, της καθαριότητας, των εργατοτεχνικών υπηρεσιών και του πρασίνου.

7.Κατάργηση των ΚΟΙΝΣΕΠ και των ΜΚΟπου υποκαθιστούν τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.

8.Επαναφορά των ΣΣΕ και του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

9.Άμεσηψήφιση νέου οργανισμού λειτουργίαςτου Δήμου,

Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενουςνα πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, να ενισχύσουν την παράταξή μας για να αλλάξουν τα πράγματα στην ομοσπονδία, για μια ΠΟΕ-ΟΤΑ στήριγμα και αρωγό για την ανάκτηση και διεύρυνση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Στις 7η ΑΠΡΙΛΗ 2015

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ     –     ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ      –      ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΜΕΤΑ-Α.Ε.Κ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ