ΜΕΤΑ – Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων στο Δ. Καισαριανής

meta eas kaisariani

Την Τετάρτη 1 Απρίλη γίνονται οι εκλογές του συλλόγου μας για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που θα γίνει 27-30/4/2015 στην Αθήνα. Στην ανακοίνωσή μας πριν δεκαπέντε μέρες τονίζαμε την κρισιμότητα της περιόδου, μιας και επιβάλλεται η παρέμβαση του μαζικού-λαϊκού κινήματος για την πλήρη ανατροπή των μνημονίων και για τη δρομολόγηση μιας διαφορετικής πορείας της χώρας μας προς όφελος του λαού και του τόπου.

 Στον αγώνα αυτόν χρειαζόμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και με γνώμονα αυτά θα κρίνει τις πράξεις και τις παραλήψεις της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, σε ό,τι την αφορά. Και εδώ η ΔΑΣ παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση, όχι τόσο γιατί δεν βλέπει ότι κάτι έγινε στις εκλογές στις 25 του Γενάρη και ότι επαναπροσλαμβάνονται οι διαθέσιμοι και οι απολυμένοι, ότι αλλάζει το πειθαρχικό δίκαιο για να μην απολύονται αυθαίρετα οι εργαζόμενοι ή ότι μπήκε τέλος στον επανέλεγχο των συμβάσεων όπου κινδύνευαν με απόλυση οι ΙΔΑΧ, αλλά κυρίως γιατί το “αγωνιστικό” της πρόγραμμα τελείωσε στις 30/11/2014 με την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής.

Και ρωτάμε σχετικά με τις εκκρεμότητες και τα ανοιχτά προβλήματα που υπάρχουν και που η ΔΑΣ προσπαθεί να τα συγκαλύψει, να τα δικαιολογήσει και όπου δεν μπορεί αντί να απαντήσει για το τι κάνει, κινδυνολογεί, λασπολογεί και συκοφαντεί τους συναδέλφους.

  • Οι εργαζόμενοι, κυρίως στην καθαριότητα έχουν να πληρωθούν υπερωρίες από το Μάη του 2014 και επειδή δεν έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2015 θα χαθούν. Τι έκανε και τι κάνει η πλειοψηφία του σωματείου, πέρα από να αναπαράγει την άγνοιά της ότι δηλ. μόνο οι δύο τελευταίοι μήνες μπορούν να πληρωθούν;

  • Γιατί άφησε δύο χρόνια τους εργαζόμενους χωρίς γάλατα, δεν πίεσε την δημοτική αρχή Καμπάκα να τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να τα πάρουν σε χρήμα και να αναγκάζονται σε δικαστικές προσφυγές;

  • Τι γίνεται με την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, ακόμη και των απαραίτητων ειδών (πχ σακούλες) για την καθημερινή εργασία ή την εντατικοποίηση της εργασίας κάποιων κατηγοριών εργαζομένων, όταν πχ όλο το δημαρχείο πρέπει να καθαρίζεται από ένα άτομο;

  • Τι γίνεται με την εξόφληση των δεδουλευμένων ή την επαναπρόσληψη των εργαζομένων στην ΚΟΙΝΣΕΠ, που στο σύντομο χρόνο της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήταν πρώτο θέμα;

  • Τι γίνεται με τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο πρόγραμμα (τ.ΛΑΕΚ), όπου τους χρωστούν από το Νοέμβρη, όταν τα λεφτά απ’ τον ΟΑΕΔ που προορίζονται γι’ αυτούς χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς;

  • Τι γίνεται συνολικά με την συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και την ασφάλεια των εργαζομένων και των δημοτών;

Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ΓΙΑΤΙ και ο λόγος είναι ότι η απάντησή τους μας φέρνει απέναντι στις ευθύνες της δημοτικής αρχής και στην ανάγκη να κινητοποιηθούμε για την επίλυσή τους, πράγμα που το αποφεύγουν ως διάβολος το λιβάνι, για να μη χαλάσει η εικόνα της!

Και ενώ τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες διαιωνίζονται η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί “εθελοντές” για τη λειτουργία των κυλικείων και αλλού, δηλ. στα απλοελληνικά: τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και οι συνάδελφοι της ΔΑΣ σιωπούν!

Προσλαμβάνουν προσωπικό με δίμηνες συμβάσεις στην ΚΕΔΗΚ, με παράνομες διαδικασίες, με μαϊμού ειδικότητες (να δούμε πώς εργάτες γενικών καθηκόντων θα σερβίρουν και θα μαγειρεύουν) και ΜΕ διαδικασίες express πχ την Τρίτη 24/3 η απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΗΚ, την Πέμπτη 26/3 η ανάρτηση της ανακοίνωσης και την Παρασκευή 27 και το Σάββατο!!! 28 Μάρτη η παραλαβή των αιτήσεων!

Δεν έχετε όμως κανένα παράπονο: Το κράτος λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά όταν είναι να εξυπηρετήσει πελατειακές σχέσεις, όταν όμως είναι να δώσει πχ 125 ευρώ σε εργαζόμενο (ΚΕΠ) που δούλεψε για τις εκλογές, εξαντλεί την τυπικότητα και τη νομιμότητα!

Τέλος καμιά κίνηση δεν γίνεται μέχρι στιγμής ούτε καμιά πίεση ασκείται από το σωματείο για τη σύνταξη του Νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη τοποθέτηση του προσωπικού με βάση τις σημερινές ανάγκες, καθώς και για την άμεση κατάργηση του Νομικού Προσώπου “Λεωνίδας Μανωλίδης” και της ΚΕΔΗΚ και την ένταξη όλων των λειτουργιών και του προσωπικού τους σε αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου.

Οι παραπάνω ενέργειες σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και κυρίως με την κινητοποίηση των εργαζομένων και των λαϊκών φορέων της πόλης για να το πετύχουμε, θα αποτελούσαν την αφετηρία για να ανέβει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά και για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.

Μα θα έλεγε κάποιος ότι οι εκλογές στις 1 του Απρίλη είναι για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και όχι για την εκλογή νέου ΔΣ του συλλόγου. Η απάντηση είναι ότι οι ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά μας δεν θα γίνουν αποσπασματικά ή από ένα μόνο δήμο, αλλά θα αφορούν όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και όσο οι κινήσεις γίνονται για το θεαθήναι (βλέπε συνάντηση του ΔΣ με το υπουργείο για τις προσλήψεις προσωπικού!) ή όσο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όπως τονίζαμε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας «…συμπεριφέρονται ως “τουρίστες” στις Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ, να μην έχουν καμιά συνεισφορά για τη λειτουργία τους και απλά στις συνεδριάσεις να κουνάνε το δάκτυλο σαν εισαγγελείς στις άλλες παρατάξεις και να βαυκαλίζονται ότι αυτοί διαθέτουν το ταξικό αλάθητο!» τα προβλήματα όχι μόνο δεν θα λύνονται, αλλά θα διαιωνίζονται και θα επιδεινώνονται.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑ-ΕΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ