ΠΑΣΕΚΔΑΠ: Δημιουργία οργανικών θέσεων για να σταματήσει ο εργασιακός μεσαίωνας και η ομηρία από τους αιρετούς

kdap2

Επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας καθώς και στους συναρμόδιους φορείς απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών ΜΕΑ (ΠΑΣΕΚΔΑΠ), με τις προτάσεις του για τη χρηματοδότηση και λειτουργία των συγκεκριμένων δομών.

Εκπροσωπώντας 1.000 εργαζομένους από τις 448 δομές του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» (χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους), ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ, αναφερόμενος στο εργασιακό καθεστώς τους κάνει λόγο για ομηρία και εργασιακή ανασφάλεια των εργαζομένων. Και αυτό, διότι το προσωπικό των δομών προσλαμβάνεται κυρίως με συμβάσεις ΙΔΟΧ και μπλοκάκι (συμβάσεις έργου), με δωδεκάμηνη ισχύ και δικαίωμα ανανέωσης εφόσον συνεχίζεται η ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση.

«Οι εργαζόμενοι κάθε χρόνο αγωνιούν και τελούν υπό ένα ατέρμονο καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, γνωρίζοντας πως η συνέχιση της εργασίας τους εξαρτάται από κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και κάθε άλλο παρά σταθερή και μόνιμη μπορεί να θεωρηθεί», υπογραμμίζει ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ στην επιστολή του και συμπληρώνει: «Το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ανανεώσεις των συμβάσεων (“..με δυνατότητα ανανέωσης…”) δεν μας εξασφαλίζει ούτε στο ελάχιστο σε περιπτώσεις που κάποιος Δήμαρχος ή κάποιος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης δεν επιθυμεί (για λόγους αυθαίρετους ή/και σκοπιμότητας) να ανανεώσει τις συμβάσεις μας. Με λίγα λόγια η εργασία μας γίνεται “παιχνίδι” στα χέρια και στις διαθέσεις των εκάστοτε αιρετών».

Όσον αφορά στη μισθοδοσία των εργαζομένων στις δομές, ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά την «εθελοντική», απλήρωτη εργασία, αφού «η καταβολή της μηνιαίας μισθοδοσίας του προσωπικού συνδέεται άμεσα με την αποπληρωμή των δόσεων του προγράμματος από την ΕΕΤΑΑ προς τους φορείς υλοποίησης (ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ, Δήμοι). Οι δόσεις αυτές,άλλοτε καθυστερούν, άλλοτε “παγώνουν” με ευθύνη των φορέων (έλλειψη ασφαλιστικής ή φορολογικής ενημερότητας κλπ.) και άλλοτε διοχετεύονται ανεξέλεγκτα από τους αυτοδιοικητικούς σε άλλες δράσεις των υπηρεσιών τους, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι των δομών μας να παραμένουν από μήνες έως και χρόνια απλήρωτοι, γεγονός το οποίο συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας».

Ο Σύλλογος, όσον αφορά στις λύσεις για τα εργασιακά προβλήματα των εργαζομένων στις δομές, κάνει λόγο για «αναγκαιότητα σύστασης οργανικών θέσεων εργασίαςγια την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών που αποδεδειγμένα οι Κοινωνικές Δομές των ΟΤΑ, ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ», καθώς λειτουργούν εδώ και δύο δεκαετίες καλύπτοντας τις κοινωνικές ανάγκες των δήμων. Όπως, δε, σημειώνει «η κάλυψη των οργανικών θέσεων πρέπει να γίνει από τους επί σειρά ετών εργαζόμενους στις δομές (πχ., με σχετική πρόβλεψη μοριοδότησης όπως έχει γίνει με τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ κ.λπ.)».

Μάλιστα, όπως τονίζει, οι οργανικές – μόνιμες θέσεις θα συντελέσουν στο να «εκλείψει και η μνημονιακή υποχρέωση του περιορισμού των προσλήψεων, η οποία με ένα παράλογο για μας σκεπτικό, συμπεριέλαβε και τις ανανεώσεις των συμβάσεών μας τα τελευταία χρόνια», γεγονός που δημιούργησε τα προβλήματα, αλλά και η εκμετάλλευση της έλλειψης προσωπικού από αιρετούς, «θιασώτες της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών δομών των ΟΤΑ», που προώθησαν με σθένος «την πρόσληψη προσωπικού μέσω ανάθεσης εργολαβιών σε ΚΟΙΝΣΕΠ, κάτι που μας έχει βρει ήδη και θα μας βρίσκει πάντα μαχητικά αντίθετους».

ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ
Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων δομών, ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ κάνει λόγο για
«χρηματοδοτική αστάθεια», που οφείλεται είτε στην ασαφή ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση είτε σε πολιτικές επιλογές των κυβερνώντων. Αυτό πολλές φορές, όπως λέει στην επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, οδήγησε «σε κατακόρυφες μειώσεις των voucher, σε αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών αλλά και σε απολύσεις εργαζομένων, με κλείσιμο δομών που δεν ήταν πλέον βιώσιμες».

Μοναδική λύση για να αντιμετωπιστεί το παραπάνω φαινόμενο «αποτελεί η μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση των δομών ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑαπό κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, όχι με την μορφή προγράμματος με ημερομηνία λήξης και ανάγκης για παρατάσεις, ανανεώσεις κλπ. αλλά με την μορφή μόνιμων και ισχυρών Κοινωνικών Υπηρεσιών στους ΟΤΑ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, που στόχο θα έχουν να εξυπηρετούν ευπαθείς ομάδες τους πληθυσμού όπως τα βρέφη, τα νήπια, τα παιδιά, τους εφήβους, τα άτομα με αναπηρίες, τους ηλικιωμένους κ.λπ.», σημειώνει.

VOUCHER: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΚΑΘΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ στο «μεγάλο αγκάθι» στη λειτουργία των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο «voucher», το ετήσιο ποσό που αναλογεί σε κάθε εγκεκριμένο παιδί, σε ένα από τα μοντέλα δηλαδή χρηματοδότησης των ΟΤΑ από τα υπουργεία. (σ.σ.: το ύψος της συνολικής ετήσιας χρηματοδότησης κάθε δομής εξαρτάται τόσο από την κτηριακή άδεια -δυναμικότητα παιδιών- όσο και από τον αριθμό των παιδιών που τελικά θα πληρούν τα κριτήρια και θα εγκριθούν).

Όπως υπογραμμίζει, «το σύστημα αυτό γεννά αδικίες και χρηματοδοτικές ανισότητες καθώς οι δομές με πολύ μικρή δυναμικότητα λαμβάνουν πολύ μικρό συνολικό ετήσιο ποσό και έτσι δεν καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας τους, ενώ οι δομές με τεράστια δυναμικότητα στις οποίες εγκρίνονται εκατοντάδες παιδιά λαμβάνουν ποσά αναντίστοιχα μεγάλα με τις πραγματικές τους ανάγκες. Χρήματα τα οποία είτε χρησιμοποιούνται σε άλλες δράσεις των ΟΤΑ είτε απλά “εξαφανίζονται”».

Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ προτείνει ένα δίκαιο σύστημα χρηματοδότησης, σύμφωνα με το οποίο αφενός κάθε δομή θα λαμβάνει ακριβώς όσα χρήματα χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία της και αφετέρου θα αποφευχθεί έτσι η κατασπατάληση που συντελέστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς θα χρειάζονται πολύ λιγότεροι πόροι για να καλυφθεί ολόκληρο το δίκτυο των Δομών μας. «Το σύστημα αυτό είναι η χρηματοδότηση βάσει προϋπολογισμού, δηλαδή βάσει του ακριβούς λειτουργικού κόστους κάθε δομής με αιτιολόγηση οποιασδήποτε δαπάνης μέχρι και του τελευταίου ευρώ». Επιπλέον, προτείνει ενδελεχή – αυστηρό έλεγχος της ορθής χρήσης της χρηματοδότησης, κάτι στο οποίο το παρόν πρόγραμμα υστερεί σε βαθμό που μπορεί να κινήσει ακόμα και υποψίες.

«Ένα δίκαιο σύστημα, όπως αυτό που περιγράψαμε παραπάνω, στηριζόμενο σε ένα απόλυτα αιτιολογημένο με παραστατικά προϋπολογισμό, αφενός θα δημιουργούσε συνθήκες διαφάνειας και δικαιοσύνης και αφετέρου θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην εξοικονόμηση πόρων. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς έναν ελεγκτικό μηχανισμό ο οποίος θα είναι αυτός που θα διασφαλίζει πως τα χρήματα καταλήγουν εκεί που πρέπει (μισθοδοσίες, αναλώσιμα, λειτουργικά δομών κ.λπ.) και όχι σε άλλες κατευθύνσεις, όπως γίνεται σε πολλές περιπτώσεις (ειδικά σε ΝΠΙΔ ΟΤΑ) μέχρι σήμερα», τονίζει ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΕΚΔΑΠ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ