«ΣΥΝ.ΑΝ»(πρ.ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ αθετούν τη συμφωνία για οργανωτικό – καταστατικό συνέδριο

meta ota teliko

Ο αυταρχισμός και ο καιροσκοπισμός φαίνεται ότι περισσεύουν στην ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαφυλάξει ως «κόρη οφθαλμού» την «τεχνητή» πλειοψηφία στην ομοσπονδία αλλά κυρίως να συντηρήσει τον κατακερματισμό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δημιουργώντας παράλληλα εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων.

 Ούτε στο ελάχιστο δεν αναγνωρίζει η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ την επιτακτική ανάγκη ενιαίας εκπροσώπησης των εργαζομένων και μαζικοποίησης του εργατικού αυτοδιοικητικού κινήματος, εμμένοντας στην συντεχνιακή αντίληψη που την διακατέχει.

Την τακτική του αποκλεισμού πρωτοβάθμιων Σωματείων, αντιπροσώπων και τελικά εργαζομένων που χρησιμοποίησαν στο προηγούμενο συνέδριο της Θεσσαλονίκης και διέσπασαν τον κλάδο, συνεχίζουν προκλητικά και σήμερα.

Βάζοντας πάνω από όλα τα παραταξιακά και προσωπικά τους συμφέροντα και χρησιμοποιώντας μικοσυνδικαλιστικούς τακτικισμούς, τα μέλη της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (πρ ΠΑΣΚΕ), αθετούν την διαπαραταξιακή συμφωνία για οργανωτικό καταστατικό συνέδριο την πρώτη ημέρα του 43ου Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Απρίλη.

Συμπαραστάτη στις αυταρχικές αποφάσεις της η ηγεσία της «ΣΥΝ.ΑΝ» (πρ ΠΑΣΚΕ) και με την ίδια συντεχνιακή αντίληψη, έχει βρει τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ – ΟΤΑ στην ε/ε της Ομοσπονδίας.

Αλλά όπως και στην ΑΔΕΔΥ η ηγεσία της ΣΥΝ.ΑΝ (πρ ΠΑΣΚΕ) μαζί με την ηγεσία της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ ήταν από τις δυνάμεις που μπήκαν τροχοπέδη και υπονομεύθηκε το οργανωτικό και καταστατικό συνέδριο που είχε αποφασιστεί για τον Δεκέμβριο του 2014, δείχνουν να βολεύονται με τον αποκλεισμό και διαχωρισμό των εργαζομένων.

Οι προφάσεις που χρησιμοποιεί η ηγεσία της Ομοσπονδίας προσπαθώντας να βρει άλλοθι στις αποφάσεις της, ότι δήθεν δεν καταθέσαμε προτάσεις ανήκουν στη σφαίρα του παραλόγου, γιατί και στην διαπαραταξιακή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πριν δύο μήνες από όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένης και της ΔΑΣ-ΟΤΑ καταθέσαμε προτάσεις και στις συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής καταθέσαμε και συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής επεξεργασίας των προτάσεων ζητήσαμε.

Αν θέλει και η ΣΥΝ.ΑΝ (πρ.ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) και η ΔΑΚΕ να στηρίξουν πραγματικά την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος χρειάζεται να έρθουμε ΟΛΟΙ σε ρήξη με τις παθογένειες, να αποκρούσουμε αποφασιστικά τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, να αντιμετωπίσουμε με τόλμη την εσωστρέφεια, τον παραγοντισμό, την εξάρτηση και τη γραφειοκρατική διαχείριση.

To METAOTA απαιτεί να πραγματοποιηθεί, όπως διαπαραταξιακά έχει συμφωνηθεί, το οργανωτικό και καταστατικό συνέδριο, την πρώτη ημέρα του 43ου συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και να ενταχθούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται τώρα «εκτός των τειχών» στα πρωτοβάθμια σωματεία και την ομοσπονδία.

META – OTA

12/3/2015

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ