ΠΟΕ-ΟΤΑ: 6/2/2015 Στάση Εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια

poe-ota 12

Στα κατάλοιπα της απερχόμενης αυταρχικής συγκυβέρνησης, που στις 25 Γενάρη καταδίκασε η πλειοψηφία των εργαζομένων και της κοινωνίας, είναι η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφάρμοσε και η χρησιμοποίηση της δικαιοσύνης ως εργαλείο τρομοκράτησης και καταστολής του αγωνιστικού φρονήματος του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 για τρίτη φορά το 35μελές Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ σύρεται κατηγορούμενο από την απερχόμενη μνημονιακή συγκυβέρνηση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Οκτώβριο του 2011.

Να θυμίσουμε ότι η τότε κυβέρνηση είχε προχωρήσει και σε επιστράτευση των εργαζομένων, την πρώτη επιστράτευση των μνημονιακών χρόνων, μετά ακολούθησαν επιστρατεύσεις και σε άλλους κλάδους, προκειμένου να καταστείλει τις αντιδράσεις – αντιστάσεις και να περάσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που της επέβαλε Ε.Ε.- Ε.Κ.Τ και Δ.Ν.Τ.

Με την παρακάτω ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει Στάση Εργασίας και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της πρ Σχολής Ευελπίδων, συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει : 

«Για τρίτη φορά παραπέμπεται την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, ενώπιον του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, το σύνολο των Μελών (35) του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατηγορούμενο για τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Οκτώβριο του 2011.

Λίγες ημέρες μετά την καταδίκη από τον Ελληνικό Λαό των εκπροσώπων των μνημονιακών πολιτικών και της τρόικα, που η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πρωτοστάτησε με την καθημερινή και αγωνιστική της δράση, η τρομοκράτηση και η ποινική δίωξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζεται.

Για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων ποινικών διώξεων στα Μέλη της Διοίκησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, από τις 11.30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας.

Αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 12.00 το μεσημέρι, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, έξω από το κτίριο 2-αίθουσα 4 που θα γίνει η δίκη.

Η μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η μόνη απάντηση σε όσους επιχειρούν την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό τους αλλά και η μόνη προϋπόθεση για την απαλλαγή μας από τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών και την αποκατάσταση των αδικιών που έχουμε υποστεί τα τελευταία πέντε (5) χρόνια.

Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί την αφετηρία ενός νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε οι πολιτικές της φτώχειας, της εξαθλίωσης, των απολύσεων και της διάλυσης των υπηρεσιών να αποτελέσουν παρελθόν.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ