Πρέβεζα : εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο

ekloges.jgh

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

 Συνάδελφοι/σσες

Την Τρίτη, 9-12-2014 διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των Δήμων του νομού μας.

Για άλλη μια φορά η συγκυρία μέσα στην οποία θα γίνουν αυτές οι εκλογές είναι μοναδική. Τις ημέρες αυτές γίνεται η νέα διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας με απώτερο στόχο την συνέχιση του καταστρεπτικού – αντιδραστικού μνημονίου και των αντιλαϊκών πολιτικών που προκύπτουν από αυτό.

 

Ταυτόχρονα έχει κατατεθεί ο νέος προϋπολογισμός ο οποίος χαρακτηρίζεται τόσο από μειώσεις κοινωνικών και μισθοδοτικών δαπανών όσο και από αυξήσεις φόρων και η εφαρμογή του θα οδηγήσει στην περαιτέρω διάλυση των συστημάτων Δημόσιας Υγείας & Παιδείας, στην απορύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και την τελική κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων.

Εντός των Δήμων οι συνέπειες της κρίσης είναι εμφανείς : αποσάθρωση και απορύθμιση υπηρεσιών με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση των φιλέτων (π.χ. Καθαριότητα, Ύδρευση, Φύλαξη Δημοτικών Χώρων) και μαρασμός των κοινωνικών δομών (π.χ. Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Α.Π.Η., Βοήθεια στο Σπίτι, Ωδείο). Επιπλέον η υποχρηματοδότηση αλλά και οι μαζικές αποχωρήσεις και απολύσεις συναδέλφων σε συνδυασμό με την αναστολή των προσλήψεων αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των υπηρεσιών του Δήμου.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε την πολυθρύλητη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και δομών με αυθαίρετες ποσοστώσεις και χωρίς αντικειμενικά κριτήρια. Η προσπάθειά τους για νέες απολύσεις μπορεί προσωρινά να «πάγωσε» αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί. Οι θέσεις εργασίας μας είναι περισσότερο από ποτέ επισφαλείς και η συνεχής επαγρύπνησή μας επιβεβλημένη.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό για τους εργαζόμενους τοπίο καλούμαστε να αγωνιστούμε για να αλλάξει ο χαρακτήρας και η λειτουργία των Υπηρεσιακών συμβουλίων για μια δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία του λαού.

Για το λόγο αυτό Διεκδικούμε:

  • Ισότητα και ισονομία απέναντι σε όλους τους συναδέλφους
  • Δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας με ανοιχτές συνεδριάσεις και δημοσιοποίηση των αποφάσεων
  • Άμεση ενημέρωση των μελών του συμβουλίου για όλα τα αιτήματα των συναδέλφων από την κατάθεση του αιτήματος στο Υπηρεσιακό.
  • Άμεση εξέταση των αιτημάτων των συναδέλφων
  • Υπηρεσιακά συμβούλια μακριά από οποιοδήποτε κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο αλλά και έξω από πρακτικές πελατειακών σχέσεων

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε με κριτήριο:

  • την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων
  • την αναγκαιότητα για ισότητα και ισονομία έναντι όλων
  • την αντίσταση στην εφαρμογή των αντεργατικών νόμων αλλά και

με διάθεση απαλλαγής από τις έως σήμερα εφαρμοζόμενες μικροπολιτικές τακτικές.

Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μονίμων υπαλλήλων

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΚΛΑΔΟΣ

Ζουρουφίδου

Μαρία

ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών

Κορωναίου

Κατερίνα

ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων

Κωνσταντής

Βασίλης

ΔΕ Χειριστών

Σταματέλος

Παναγιώτης

ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού

Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ.

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΚΛΑΔΟΣ

Γαζή

Μαρία

ΔΕ Διοικητικό

Ντόντορος

Δημήτριος

ΠΕ Γεωπόνων

Σκαμνέλου

Μαρία

ΔΕ Διοικητικό

Χριστάκη

Σταματία

ΤΕ Νοσηλευτών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ