Με εντολή του κ. Μπουτάρη αστυνομοκρατείται το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

dimthesalonikis astynomia

Δελτίο Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που καταγγέλλει το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για την κλιμάκωση του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο ΣΤΗΜΕΝΟΣ επανέλεγχος μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων μετατροπής τους σε βάθος εικοσαετίας.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την τακτική της τρομοκρατίας, του εκφοβισμού και του αυταρχισμού σε βάρος των εργαζομένων επιλέγει και πάλι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην επιχείρηση που πραγματοποιεί ως πιστός υπηρέτης της συγκυβέρνησης για την εφαρμογή του προσχηματικού επανελέγχου των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια που στόχο έχει τις απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

            Αφενός έστειλε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στον Εισαγγελέα προκειμένου να γίνουν στα Μέλη του «συστάσεις για ειρηνική λύση διαφοράς» και από την άλλη κάλεσε τα Μ.Α.Τ. να… συνοδεύσουν τους Ελεγκτές-Επιθεωρητές στο Δήμο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων. Κι αυτό, την ώρα που οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από κάθε εργασία που αφορά στον επανέλεγχο των συμβάσεων.

            Ο «δημοκράτης» κ. Μπουτάρης εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως και υπερβαίνει ακόμη και την συγκυβέρνηση στον αυταρχισμό και στην επίδειξη… πυγμής για την επιβολή μέτρων υπαγορευμένων από την τρόικα με σκοπό να οδηγηθούν στην ανεργία μερικές χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Φαίνεται πώς επιχειρεί να ξεπληρώσει το «ρουσφέτι» της συγκυβέρνησης που ψήφισε νομοθετική ρύθμιση για να του «ανοίξει» το δρόμο επανεκλογής του στο Δήμο της Θεσσαλονίκης.

            Παραμένει συντεταγμένος στην πολιτική της συγκυβέρνησης και του Φούχτελ που στόχο έχει ταυτόχρονα με την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση την εκχώρηση των υπηρεσιών του Δήμου στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Ενδεικτική είναι η σπουδή του κ. Μπουτάρη για την ανάθεση υπηρεσιών της καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτες.

            Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά απαντούν στον κ. Μπουτάρη πως η επιχείρηση τρομοκράτησής δεν τους πτοεί. Δεν πρόκειται να συναινέσουν στο πέρασμα της θηλιάς στο λαιμό τους που θέλουν ο ίδιος και η συγκυβέρνηση που υπηρετεί για να ικανοποιηθούν οι δανειστές από τη θυσία τους στο βωμό των μνημονίων. Απαντούν πώς θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και με κάθε μέσο θα αποτρέψουν τον προσχηματικό επανέλεγχο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι τις κινητοποιήσεις  

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο Σ.Ε.Δ.Θ. προκηρύσσει 3 ωρες ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, την ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 & 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, αντίστοιχα, από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι ενάντια ΣΤΟΝ «ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ» ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!
Θα πραγματοποιηθεί ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ 3ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00 π.μ.

 


 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ