ΠΟΕ-ΟΤΑ: επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής, έως και την 31 Δεκεμβρίου 2014

meta kaisariani

Η καθολική ΑΝΥΠΑΚΟΗ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το δημόσιο που εκφράστηκε με την μαζική συμμετοχή στην απεργία – αποχή από κάθε εργασία που έχει σχέση με τη διαδικασία της «συγκριτικής αξιολόγησης» και του ΣΤΗΜΕΝΟΥ επανέλεγχου της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, έχει αποτρέψει μέχρι τώρα τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για νέες απολύσεις και διάλυση των υπηρεσιών.

 Από θέση εξουσίας ο υπουργός των απολύσεων και η κυβέρνηση χρησιμοποιούν ότι πιο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό μέσο διαθέτουν προκειμένου να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, αλλά και εκείνων των αιρετών που στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων και αντιστέκονται στην κατεδάφιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσεις !!!

Την περασμένη Παρασκευή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης ενεργώντας ως «βαστάζος» της κυβέρνησης και τοποτηρητής του «νόμος και τάξη» έφερε τα ΜΑΤ και απείλησε επιχειρώντας να εκφοβίσει τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης ότι θα στείλει στον εισαγγελέα όποιον αντιστέκεται και εμποδίζει τον ΣΤΗΜΕΝΟ επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων.

Δεν μας ξαφνιάζουν, δεν μας τρομοκρατούν, το έχουν κάνει κι άλλα δεκανίκια της μνημονιακής κυβέρνησης ποινικοποιώντας τους αγώνες, στους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ, στις Καθαρίστριες του Υπ.Οικ, στους «Μαραθωνοδρόμους» Σχολικούς Φύλακες για την πεζοπορία Θεσσαλονίκη-Αθήνα και αλλού.

Συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν.

Συνεχίζουμε την ΑΝΥΠΑΚΟΗ με ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε εργασία που έχει σχέση με την «αξιολόγηση» και τον ΣΤΗΜΕΝΟ επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων μετατροπής που έγινε σε βάθος εικοσαετίας, που οδηγούν σε νέες απολύσεις εργαζομένων, στην κατάργηση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, προκειμένου να υλοποιήσει η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους δανειστές.

ή εμείς ή αυτοί!

ΑΠΟΦΑΣΗ

του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Από την πρώτη στιγμή η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προειδοποίησε όλους τους εργαζόμενους πως και η εφαρμογή της «συγκριτικής αξιολόγησης» αλλά και ο προσχηματικός επανέλεγχος με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου είχαν ως μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν την μνημονιακή δέσμευση για 6.000 απολύσεις εργαζομένων μέσα στο 2014. Προτεραιότητα πάλι της συγκυβέρνησης είναι στο στόχαστρο να μπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση της οποίας τις Κοινωνικές Υπηρεσίες χρόνια τώρα θέλει να ξεπουλήσει στα μεγάλα επιχειρηματικά-ιδιωτικά συμφέροντα.

Η συγκριτική αξιολόγηση «έμεινε στα χαρτιά», αφού η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αλλά και η περιφρούρηση των Συλλόγων απέτρεψε την εφαρμογή της. Στην ίδια λογική και ο προσχηματικός επανέλεγχος με διαφορετικά κριτήρια, είναι πλέον αποδεδειγμένο πως εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια να οδηγηθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στην απόλυση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επισήμανε εξ αρχής πως δεν θα επιτρέψουμε τον προσχηματικό επανέλεγχο καθιστώντας σαφές πως οι Ελεγκτές-Επιθεωρητές είναι ανεπιθύμητοι στους Δήμους. Παρά την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης πως ο έλεγχος προχωρά στους πέντε (5) από τους δέκα (10) Δήμους που σε πρώτη φάση ελέγχονται, η αλήθεια είναι πως μόνο στο Δήμο Ασπροπύργου ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί με αποτελέσματα που αποδεικνύουν τους εξαρχής ισχυρισμούς μας. Σε αυτή την κατεύθυνση δεν διστάζουν ακόμη και να «ξεθάψουν» πορίσματα από το 2011, που μετά από καταγγελία έγιναν, εντάσσοντας τα στον επανέλεγχο προκειμένου να πετύχουν την απόλυση 27 συναδέλφων εκ των οποίων οι 15 Α.Μ.Ε.Α.!!!

Με προηγούμενη απόφασή του (Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014) το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε προκηρύξει Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά στη κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση», αλλά και κάθε διαδικασία που αφορά στον προσχηματικό επανέλεγχο με νέα κριτήρια της μετατροπής των διαφόρων σχέσεων εργασίας σε Αορίστου Χρόνου, η οποία ισχύει έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, συνεδρίασε εκ νέου το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. αποφασίζοντας την επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής, η οποία και αφορά στο σύνολο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έως και την 31 Δεκεμβρίου 2014.

Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας με την ίδια και πιο μαζική συμμετοχή και αγωνιστική δράση, να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης που μόνο στόχο έχει να εξαργυρώσει τις επιταγές της τρόικας με ονόματα χιλιάδων συναδέλφων διαθεσίμων και απολυμένων ενάντια στην εφαρμογή του Ν.4250/2014 σχετικά με τη «συγκριτική αξιολόγηση» αλλά και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια.

Με τη νέα απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια:

Στην εφαρμογή της κατάπτυστης «συγκριτικής αξιολόγησης».

Στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου με διαφορετικά κριτήρια.

Στις απολύσεις και τη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συγκυβέρνηση και η τρόικα δεν φεύγουν από μόνοι τους… αν δεν τους διώξουμε εμείς με το δικό μας καθημερινό και διαρκή αγώνα.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ… ΟΛΟΙ…

                                               ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Το εξώδικο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την απεργία – αποχή ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ