Ο διορισμένος «περιφερειάρχης» Αττικής ακύρωσε και την απόφαση του Δ.Σ. Καισαριανής για την «αξιολόγηση»

aggelakas ggapokentromenis

Αφού στέλνει στη Δικαιοσύνη τους ανυπότακτους δημάρχους της ευρύτερης Αριστεράς για το θέμα της «αξιολόγησης» και των «επανέλεγχων» των συμβάσεων η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ «φροντίζει» μέσω των διορισμένων φερεφώνων της στη Αυτοδιοίκηση, όπως του Μανώλη Αγγελάκα, του προερχόμενου από τη Ν.Δ. γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, να ακυρώνει τις σχετικές -και σε πολλές περιπτώσεις ομόφωνες- αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. (σ.σ.: αύριο «απολογείται» στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και την Πέμπτη η δήμαρχος Ζωγράφου κ. Τίνα Καφατσάκη)

 Χθες, 20/10, ακύρωσε με την υπ’ αριθμ. 191/2014 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καισαριανής, βάσει της οποίας το Σώμα: α) καταγγέλλει και απαιτεί την κατάργηση του Ν.4250/2014, β) καταγγέλλει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πολιτική της Κυβέρνησης, γ) αποφασίζει να μην προχωρήσει ο Δήμαρχος στην υπογραφή καμίας κατανομής ποσοστώσεων αξιολόγησης για το προσωπικό του Δήμου, δ) δεσμεύεται ότι δε θα εφαρμόσει η διοίκηση του Δήμου ούτε θα ζητήσει από αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα καμία πειθαρχική διαδικασία που θέλει να επιβάλει ο νόμος εναντίον των εργαζομένων και ε) απαιτεί από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος να αναλάβει πρωτοβουλίες για την απόσυρση του Νόμου.

Ο Μ. Αγγελάκας έχει ήδη ακυρώσει τις σχετικές αποφάσεις άλλων έξι δημοτικών συμβουλίων, και συγκεκριμένα: στις 6/10 των Δ.Σ. Χαλανδρίου, Νίκαιας – Ρέντη, Βύρωνα, Αγίου Δημητρίου και στις 13/10 των Δ.Σ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Ζωγράφου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας κατήγγειλε ως πραξικοπηματική και βαθιά αντιδραστική ενέργεια την απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε ως πραξικοπηματική και βαθιά αντιδραστική ενέργεια την απόφαση του Γ.Γ . Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο οποίος αποφασίζει και διατάσσει την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Είναι προκλητικό και απαράδεκτο ένας διορισμένος θεσμικός παράγοντας να ακυρώνει απόφαση αιρετών οργάνων γιατί αυτή δεν συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί.

Καλούμε τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ν’ ανακαλέσει και δηλώνουμε ότι εμμένουμε στην απόφαση μας.  

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας»

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ καταγγέλλει τις πρακτικές της κυβέρνησης, που και με τον τρόπο αυτό -πέραν της Δικαιοσύνης- ακολουθεί το δρόμο των «ακυρώσεων» και της περιφρόνησης του ρόλου των δημοτικών συμβουλίων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και το ρόλο των εργαζομένων που έχουν ταχθεί στο να υπηρετούν τον πολίτη μέσα από τις κοινωνικές και προνοιακές υπηρεσίες, που τόσο θέλει να αποψιλώσει η συγκυβέρνηση για να τις δώσει στους ιδιώτες.

Οι πρακτικές της ενδυναμώνουν τους εργαζομένους, το συνδικαλιστικό κίνημα και το μέτωπο ανατροπής της, που θα ενδυναμώνονται όσο αυτή προσπαθεί να επιβάλλει «ετσιθελικά» τους μνημονιακούς σχεδιασμούς της.

Οι πρωταγωνιστές του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς δεν μπορεί να γίνουν οι αρχιτέκτονες ενός άλλου, φιλικού προς τον πολίτη Δημοσίου, ούτε οι τιμητές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, όσες μεταλλάξεις και αν κάνουν.

Η συντριπτική πλειονότητα των συμβάσεων στο παρελθόν μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, όχι γιατί τις έκαναν δώρο οι κυβερνήσεις, αλλά γιατί δόθηκαν σκληροί αγώνες από τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα για να μετατραπεί η ομηρία και η ανασφάλεια των εργαζομένων σε μόνιμη και σταθερή εργασία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ