Εκλογές ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής : Στηρίζουμε την Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών Δημοσίου

agonistiki synergasia mixanikon1

εκλογές της ΕΜΔΥΔΑΣ στις 22 Οκτώβρη 2014 διεξάγονται βρίσκοντας ήδη τη χώρα, τους εργαζομένους και την κοινωνία στο σύνολό της, να έχει υποστεί τις οδυνηρές συνέπειες της τετραετούς ήδη μνημονιακής καταστροφής, με εκτελεστές την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πιστούς υπηρέτες των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας ξένης και ντόπιας. Είναι οι ίδιοι που εδώ και σαράντα (40) χρόνια διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας και του λαού μας και μας οδήγησαν στη σημερινή εξαθλίωση, την απίστευτη ανθρωπιστική κρίση που μόνο σε καιρό πολέμου έχουν ζήσει λαοί.

Το ερώτημα που τίθεται συνεπώς και τίθεται όχι μόνο αποκλειστικά σε Κοινοβουλευτικές Εκλογές, αλλά σε κάθε μορφή συλλογικής έκφρασης της κοινωνίας άρα και στις εκλογές των Μηχανικών του Δημοσίου, είναι θα τους επιτρέψουμε να ολοκληρώσουν την καταστροφή μας ή θα συσπειρωθούμε και θα στηρίξουμε τις δυνάμεις της ανατροπής αυτής της πολιτικής, τις δυνάμεις της ελπίδας και προοπτικής για τους εργαζόμενους και την κοινωνία;

Οι συνέπειες αυτής της βαθιά ταξικής πολιτικής που όλοι βιώνουμε χωρίς εξαιρέσεις αυτά τα χρόνια, είναι συνοπτικά :

 • Απολύσεις που βαφτίζονται, εφεδρεία, διαθεσιμότητα, αξιολόγηση, επίορκοι και ο κατάλογος δεν έχει τέλος, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Φορέων και Οργανισμών του Δημοσίου με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον ΟΕΚ και το ΟΕΕ, τα ΤΑΣ και την ΥΑΣΒΕ, τους Οργανισμούς Ρυθμιστικού Αθήνας, Θεσσαλονίκης (και πάλι ο κατάλογος δεν έχει τέλος).

 • Πλήρης διάλυση του Δημοσίου και των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών και ιδιωτικοποίηση του έργου τους (Α.Ε., Σύμβουλοι, ΣΔΙΤ, Συμβάσεις Παραχώρησης κλπ.).

 • Εκποίηση του Δημοσίου πλούτου.

 • Διάλυση των Εργασιακών σχέσεων, καταργώντας κάθε θεσμικό πλαίσιο προστασίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα με διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας παντού.

 • Δραματική μείωση των αποδοχών μας (με περικοπές που προσεγγίζουν το 50%) ενώ έπεται συνέχεια με επόμενο μισθολόγιο.

 • Διάλυση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης με συνέπειες, συντάξεις πείνας, ανύπαρκτη σχεδόν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ελλειμματικές έως μηδενικές κοινωνικές παροχές.

 • Ληστρική φορολογία που εξανεμίζει το δραματικό μειωμένο εισόδημα μας (χαράτσια κάθε λογής, ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης κλπ.).

 • Πιθανή οριστική κατάργηση του ΤΣΜΕΔΕ, μέσω της ενοποίησης σε ένα ή τρία Ταμεία, ληστεύοντας ότι απέμεινε από τα αποθεματικά του (από τις προηγούμενες ληστείες) και επιφυλάσσοντας συντάξεις ελεημοσύνης.

 • Μεγιστοποίηση των προβλημάτων στην Περιφερειακή Οργάνωση που επέφερε ο «Καλλικράτης» με την προχειρότητα κα την προσήλωση στις μνημονικές επιταγές που σχεδιάστηκε, με συνέπειες στους εργαζόμενους και στους πολίτες, ιδιαίτερα δε στις Τεχνικές Υπηρεσίες.

 • Αποδόμηση και ισοπέδωση, παραλυτική για τη σωστή λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών που δημιουργείται από τους νέους Οργανισμούς και τις αυθαίρετες και με κομματικά κριτήρια επιλογές προϊσταμένων.

 • Ρευστοποίηση και ισοπέδωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Κλάδου μας.

Σε αυτή τη λαίλαπα που παρόμοια δεν έχουμε γνωρίσει, που σπρώχνει όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα στη φτώχεια και την πλήρη αναξιοπρέπεια, που καταδικάζει εμάς και τα παιδιά μας σ΄ ένα σκοτεινό και αβέβαιο μέλλον εργασιακής ζούγκλας, ανασφάλειας ή ακόμα χειρότερα ανεργίας και οικονομικής μετανάστευσης μια απάντηση μπορεί να υπάρχει:

Αγώνας μαζικός για να ανατραπεί
αυτή η πολιτική και η κυβέρνηση που την εφαρμόζει

Αγώνα, που με συνέπεια σαν παράταξη, προσπαθήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα να οργανώσουμε, ενωτικά με όλους τους εργαζόμενους καθώς και με Φορείς των Μηχανικών για τα ιδιαίτερα προβλήματά μας. Δεν υπήρξε στο διάστημα που πέρασε καμιά κινητοποίηση ή αγωνιστική δράση που η ΕΜΔΥΔΑΣ ήταν απούσα και είμαστε περήφανοι γιατί η παράταξή μας ήταν καταλύτης σ΄ αυτήν την παρουσία της ΕΜΔΥΔΑΣ. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και προσήλωση καλώντας ταυτόχρονα σε συστράτευση σ΄ αυτή την προσπάθεια και όλους τους απόντες συναδέλφους (ήταν πολλοί) για την τελική ανατροπή αυτής της καταστροφής, για να συνδιαμορφώσουμε τη ζωή που μας αξίζει με αξιοπρέπεια, ελπίδα και προοπτική για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

Για την δημιουργία θετικής προοπτικής στον αντίποδα της σημερινής καταστροφής διεκδικούμε :

– Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες χωρίς Συμβούλους, Α.Ε., ΣΔΙΤ και Συμβάσεις Παραχώρησης, με τους Διπλ. Μηχανικούς βασικό παράγοντα στη σχεδίαση, μελέτη και επίβλεψη του Τεχνικού Προγράμματος της χώρας, αναγκαία προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

– Ακύρωση της κατάργησης Φορέων του Δημοσίου με αντικείμενο κοινωνικό (ΟΕΚ, ΟΕΕ), και περιβαλλοντικό πολεοδομικό και χωροταξικό (Οργανισμοί Ρυθμιστικού) και επανασύσταση και αναβάθμισή τους με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών. Παράλληλα επανασχεδιασμό και ανασυγκρότηση των Υπηρεσιών Αντισεισμικής Προστασίας καθώς και κάθε άλλου Δημόσιου Φορέα χρήσιμου στην κοινωνία που αποδομήθηκε από την μνημονιακή καταιγίδα.

– Μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση του εξειδικευμένου επιστημονικού έργου μας και των Κλαδικών ιδιαιτεροτήτων μας (5 χρόνια σπουδών, άδεια άσκησης επαγγέλματος ως προϋπόθεση διορισμού, ποινικές ευθύνες, δέσμευση της σφραγίδας και της υπογραφής στην αποκλειστική χρήση του Δημόσιου κλπ.), στον αντίποδα της απαξίωσης και σπίλωσης από μειοψηφικά φαινόμενα διαφθοράς και συναλλαγής, που όχι μόνο καταδικάζουμε αλλά απαιτούμε και την ανάλογη θεσμική θωράκιση ώστε να μπει οριστικά τέλος στο πελατειακό κράτος που τα δημιούργησε.

– Προστασία και ενίσχυση της κοινωνικής Ασφάλισης με στήριξη των Ταμείων για την διασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους με την εγγύηση του Κράτους. Σταδιακή επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που διαχώρισαν τους ασφαλισμένους σε νέους και παλιούς, φόρτωσαν 40 χρόνια υποχρεωτικής ασφάλισης, κατάργησαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες κ.λπ.

Μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο, χωρίς απολύσεις και κάθε είδους ομηρίες (συμβασιούχοι κλπ.), ταυτόχρονα δε πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο με την καθιέρωση και πιστή εφαρμογή αντικειμενικών και διαφανών κανόνων, πρόσληψης, εξέλιξης και μετακινήσεων του προσωπικού.

Η επίτευξη των παραπάνω στόχων απαιτεί συνεχή εγρήγορση και αγώνα και σε κάθε περίπτωση την ενεργή συμμετοχή και συμβολή όλων.

Συνάδελφοι,
Η Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών Δημοσίου δεν ζητάει μόνο την ψήφο σας για να δυναμώσει η φωνή και οι προσπάθειές της, θέλει πολύ περισσότερο την ενεργή συμμετοχή σας στην δράση της, μαζί με την συμβολή σας με προτάσεις και απόψεις που θα οδηγήσουν αποτελεσματικότερα στην επίτευξη των στόχων, με συνέπεια την ουσιαστικότερη δράση της ΕΜΔΥΔΑΣ
.

Το ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

 1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΛΕΚΟΣ,  Π.Μ.,  Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ/ΓΓΔΕ               
 2. ΑΛΦΙΕΡΗ ΚΑΡΜΕΝ ,  Π.Μ.,   ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚ. ΝΙΚΑΙΑΣ
 3. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ,  Χ.Μ.,  ΥΠΟΙΟ
 4. ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, Π.Μ., ΥΕΘΑ/ΓΕΝ, Συμ. Αορ.Χρ.  
 5. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ,  Α.Τ.Μ.,  ΕΔΣΝΑ 
 6. ΒΟΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ,  Α.Μ.,     ΔΗΜ. ΑΘΗΝΑΣ                
 7. ΒΟΡΒΟΛΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ,  Π.Μ.,  ΠΕΡΙΦ. ΑΤΤΙΚΗΣ      
 8. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΙΟΥΛΙΑ,  Π.Μ.,      ΥΠΕΣΔΔΑ                
 9. ΘΕΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,  Η.Μ.,     ΕΟΤ                           
 10. ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ,  Α.Μ.,  ΠΕΡΙΦ. ΑΤΤΙΚΗΣ    
 11. ΘΕΟΦΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,  Π.Μ.,  ΠΕΡΙΦ. ΑΤΤΙΚΗΣ                       
 12. ΙΩΑΚΕΙΜ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,  Π.Μ.,   Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ/ΓΓΔΕ,   Συμβ.Αορ.Χρ.     
 13. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,  Α.Τ.Μ.,  Ο.Α.Ε.Δ.                     
 14. ΚΑΒΑΛΛΑ ΦΑΝΗ,  Α.Μ.,   ΔΗΜ. ΑΘΗΝΑΣ                        
 15. ΚΑΪΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ,  Α.Μ.,  ΥΕΘΑ/ΓΕΣ                      
 16. ΚΑΛΑΒΑΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,  Π.Μ.,   Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ/ΓΓΔΕ             
 17. ΚΑΡΑΔΕΛΟΓΛΟΥ ΑΓΑΠΙΟΣ,   Α.Μ.,  ΥΠ.ΠΟ.,                      
 18. ΚΑΡΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ,  Α.Μ.,  ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ                        
 19. ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ,  Π.Μ.,   ΕΔΑ ΠΕΡΙΦ. ΑΤΤΙΚΗΣ      
 20. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,  Π.Μ.,    ΤΑΣ. ΑΧΑΡ.(ΑΠΟΚ .ΠΕΡΙΦ.) 
 21. ΚΑΣΤΡΙΣΙΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ,  Π.Μ.,   ΠΕΡ.ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                       
 22. ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,  Α.Μ.,  ΥΠ. ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤ.& ΤΡΟΦΙΜΩΝ    
 23. ΚΟΥΖΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ,   Π.Μ.,   ΕΚΑΒ                        
 24. ΚΟΥΤΖΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, Α.Τ.Μ., ΥΥΠΜΕΔΙ/ΓΓΔΕ, Συμ.Α.Χρ         
 25. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ,   Χ.Μ.,  Ε.Μ.Π.,                      
 26. ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ,   Π.Μ.,   Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ/ΓΓΔΕ,   Συμ.Αορ.Χρ.             
 27. ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ,   ΜΗΧ. ΚΛΩΣΤΟΫ/ΓΟΣ,   ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ   
 28. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ,   Α.Τ.Μ.,  ΥΠ.ΠΟ.Α.
 29. ΜΟΥΖΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  Η.Μ.,   ΥΕΘΑ/ΓΕΣ                     
 30. ΝΑΟΥΜ  ΜΑΓΔΑ,   Π.Μ.,    ΥΠΕΚΑ    
 31. ΞΕΝΙΤΟΥ ΣΤΕΛΛΑ,   Α.Μ.,  ΔΗΜ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ                      
 32. ΠΑΓΚΟΥΔΗ ΦΕΡΟΝΙΚΗ,   Χ.Μ.,   ΥΕΘΑ/ΓΕΣ                    
 33. ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,   Π.Μ.,   ΠΕΡΙΦ. ΑΤΤΙΚΗΣ                   
 34. ΠΑΥΛΗ ΔΑΦΝΗ,   Π.Μ.,   Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ/ΓΓΔΕ             
 35. ΠΕΠΠΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ,   Π.Μ.,   ΕΔΑ ΠΕΡΙΦ. ΑΤΤΙΚΗΣ     
 36.  ΠΛΟΥΜΠΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Χ.Μ., ΚΕΔΕ/ΓΓΔΕ/Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ          
 37. ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ,   Α.Μ.,   ΥΠΠΟ                        
 38. ΣΙΛΙΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ,  Α.Μ.,   ΔΗΜ. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
 39. ΣΚΑΡΠΑΛΕΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,  Α.Μ.,  ΥΠΕΚΑ  
 40. ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ  ΛΟΥΚΑΣ,  Π.Μ.,  ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ                               
 41. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,   Π.Μ.,   Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ/ΓΓΔΕ             
 42. ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ,   Π.Μ.,     ΥΠ.ΠΟ.
 43. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ,   Μ.Μ.Μ./Χ.Μ.,   ΥΠΠΟ,  Συμβ.Αορ.Χρ.          
 44. ΣΦΑΚΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ,   Α-Τ.Μ.,   ΠΕΡΙΦ. ΑΤΤΙΚΗΣ                       
 45. ΤΖΕΜΠΕΛΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,    Μ.Μ.,   ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ                 
 46. ΤΡΟΜΒΟΥΚΗΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ,   Π.Μ.,   ΥΠ. ΑΓΡ. ΑΝ. & ΤΡΟΦ. 
 47. ΤΣΑΒΑΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,   Α.Μ.,   ΥΠ.ΠΟ.                      
 48. ΤΣΑΝΤΗΛΑ ΕΛΕΝΗ,  Π.Μ.,   ΔΗΜ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ                      
 49. ΤΣΑΡΟΥΧΗ ΙΟΥΛΙΑ,   Α.Μ.,   ΠΕΡΙΦ. ΑΤΤΙΚΗΣ                     
 50. ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ,  Η.Μ.,     ΥΕΘΑ/ΓΕΣ                               
 51. ΧΑΤΖΗΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΣ,   Μ-Η.Μ.,   ΥΕΘΑ/ΚΕΦΝ                   
 52. ΧΕΛΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,   Π.Μ.,   ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ                       

Κανένας μόνος του στην κρίση

πηγή : ergasianet.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ