Καθεστωτική λογική και αυθαιρεσία από το προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων δήμου Πατρέων

kokkini karta troika

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Δήμου Πατρέων

Και η καθεστωτική λογική και αυθαιρεσία καλά κρατεί σ

 Μετά από την απόφαση των παρατάξεων , ΠΑΣΚΕ-ΔΗΣΥ και ΣΕΑΜ να αποκλείσουν τη δεύτερη και τέταρτη παράταξη από το ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων του Δήμου, -αλήθεια για ποια ενότητα των εργαζομένων  μιλούν στους μακρόσυρτους λόγους τους;-συνεχίζουν ακάθεκτοι τον συνδικαλιστικό τους  κατήφορο.

Αποφάσισαν να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη  εκπροσώπου των εργαζομένων στο νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου χωρίς να ενημερώσουν τα μέλη του ΔΣ των παρατάξεων Αυτόνομης Ενωτικής Κίνησης  (ΑΕΚ) και Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ)  και χωρίς προηγούμενη απόφαση Γενικής Συνέλευσης.   

Αν προσθέσουμε πως η σύγκληση ΔΣ γίνεται σχεδόν πάντα μετά από πιέσεις μας, καθώς και ότι επιμένουν να διενεργούνται διοικητικά συμβούλια την τελευταία στιγμή, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη πως κάποια μέλη αδυνατούν να παραβρίσκονται  λόγο της φύσης της εργασίας τους , η αυθαιρεσία ολοκληρώνεται .                                                                           
Ούτε λόγος βέβαια για ΔΣ εκτός ωραρίου, όπως έχουμε ζητήσει σαν  Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση,  ώστε  όλα τα μέλη του ΔΣ να έχουν δυνατότητα παρουσίας αλλά και οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να θέσουν  ερωτήματα ή απλά να παρακολουθήσουν τις εργασίες.                                                                                                                                                       
Ενώ αυτές οι πρακτικές έχουν  καταδικαστεί πλέον από τους εργαζόμενους οι δυο παρατάξεις συνεχίζουν να λειτουργούν σε άλλες εποχές.                                                                                               

Οι εργαζόμενοι και συνολικά η ελληνικός λαός  σήμερα δεν απαιτεί μόνο ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, απαιτεί ανατροπή και των λογικών που καλλιεργήθηκαν τόσα χρόνια στο συνδικαλισμό, τον δεινοσαυρισμό δηλαδή που επιμένουν να φέρουν ακόμη τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΣΚΕ-ΔΗΣΥ και ΣΕΑΜ.                                                                                                         

Η Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων   του Δήμου Πατρέων   θα συνεχίσει, όπως από την πρώτη μέρα δημιουργίας της έχει πράξει, να προασπίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων,  να απαιτεί τη δημοκρατική και συμμετοχική  λειτουργία του συλλόγου μας.                                

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ