Κλωτσιές και ξύλο των ΜΑΤ στις καθαρίστριες

katharistries-ypoik-mat-ksilo

Επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκαν γύρω στις 9 και μισή το πρωί οι δικαιωμένες καθαρίστριες, που έχουν αποκλείσει εκ νέου από το πρωί την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, στην Καραγιώργη Σερβίας. Μάλιστα, έχουν κλείσει την πόρτα του υπουργείου με αλυσίδες και λουκέτο.

 «Δεν τους φοβόμαστε. Ηττημένες δε θα γυρίσουμε στα σπίτια μας», δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση οι δικαιωμένες καθαρίστριες, μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον τους.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ποιεί την νήσσαν και παρανομεί, μη εφαρμόζοντας την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Οι καθαρίστριες, πάντως, που δείχνουν καθημερινά παράδειγμα αγωνιστικότητας, θα κλιμακώσουν τις επόμενες μέρες τον αγώνα τους, καθώς στις 10 Ιουνίου εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η προσφυγή του Δημοσίου για αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου που τις δικαιώνει.

Να σημειωθεί πως από την Κυριακή έχουν κατασκηνώσει στο υπουργείο Οικονομικών και οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες που διεκδικούν να πάρουν πίσω την εργασία τους και τη ζωή που τους στέρησε η μνημονιακή συγκυβέρνηση και τους έχει ρήξει βίαια στον Καιάδα της ανεργίας. 

Επισήμανση: Όσοι συνάδελφοι μπορούν να σπεύσουν προς υποστήριξη των αγωνιζόμενων καθαριστριών και Σχολικών Φυλάκων, γιατί η βούληση της συγκυβέρνησης χρησιμοποιώντας την ωμή βία και τρομοκρατία των δυνάμεων καταστολής, φαίνεται πως είναι να δυαλίσει και αυτό το κέντρο αγώνα που έχει στηθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Φωτογραφία @dromogragos

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ