ΠΟΕ-ΟΤΑ: ο λαός τιμώρησε τους υποτελείς του Φούχτελ και της Μέρκελ

samaras venizelos omprela

Σχόλιο της ΑΣΚ-ΟΤΑ

Κανένας εφησυχασμός ή ανάθεση της ευθύνης για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, μιας και η συγκυβέρνηση γαντζωμένη στην καρέκλα της εξουσίας, διαβάζει ανάποδα το μήνυμα που έστειλε ο κόσμος της εργασίας και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και προσπαθεί να αποδείξει ότι κερδισμένος είναι αυτός που έχασε στις πρόσφατες εκλογές και ηττημένος αυτός που τον εμπιστεύτηκε η πλειοψηφία του λαού.

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που δεν διαθέτει την απαραίτητη λαϊκή συναίνεση και εντολή για να χειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας, θέλει να φέρει σε πέρας όλες τις υποσχέσεις που έχει δώσει σε τρόικα και κεφάλαιο, ακόμα και τώρα που οι εκλογές απονομιμοποίησαν πλήρως την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και την πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα της κ. Μέρκελ.

Θέλει να συνεχίσει την καταστροφική πολιτική των μνημονίων με την εφαρμογή του νέου μεσοπρόθεσμου που πρόσφατα πέρασε στη βουλή με 150 ψήφους, να συνεχίσει την εξαθλίωση της κοινωνίας και να καταδυναστεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και τις εργασιακές σχέσεις αντικαθιστώντας τους εργαζόμενους με «ωφελούμενους» και «ενοικιαζόμενους» και καθιερώνοντας συντάξεις πείνας και μισθούς Κίνας.

Ο αγώνας των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνεχίζεται και εντείνεται για την ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν, των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, της πλήρης διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων, των καταργήσεων υπηρεσιών, των απολύσεων, της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Παλεύουμε – Ανατρέπουμε – Ελπίζουμε

Δελτίο Τύπου της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την εκλογική τύχη όσων αιρετών στήριζαν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων αλλά και συμμετείχαν στην «Ελληνογερμανική συμμαχία» του Φούχτελ και της Μέρκελ.

fouxtel mixelakhs grhgorakosΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πολίτες καταδίκασαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές τους αιρετούς που επιχείρησαν να εκχωρήσουν σε ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα τη διαχείριση των απορριμμάτων και να παίξουν παιχνίδια σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων της, αλλά κυρίως σε βάρος των δημοτών τους, ανεβαίνοντας στο «άρμα» της «Ελληνογερμανικής συνεργασίας» του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ.

Προεξάρχοντος του κ. Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής, έφαγαν «μαύρο» στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Οι πολίτες είπαν ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στις συντεχνίες και έστειλαν πολλούς Δημάρχους στα… σπίτια τους. Ένας μεγάλος αριθμός αιρετών τη γλύτωσε οριακά, ενώ το μήνυμα ήταν σαφές προς όλους, ακόμη και σε αυτούς που λόγω συγκυριών απέφυγαν την «καταιγίδα»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να μετατραπεί σε πεδίο δράσης ιδιωτικών συμφερόντων με στόχο το εύκολο κέρδος στις πλάτες των δημοτών.

Η ήττα που υπέστη ο κ. Γιάννης Σγουρός ήταν ενδεικτική της καταδίκης των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων τα οποία προωθούσε ο ίδιος και εξυπηρετεί η συγκυβέρνηση. Άλλη μία απόδειξη, ήταν η απόρριψη του Νίκου Χιωτάκη, κουμπάρου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τους κατοίκους της Κηφισιάς. Ο συγκεκριμένος Δήμαρχος τάσσονταν αναφανδόν υπέρ της διαχείρισης των απορριμμάτων από το σύστημα των εργολάβων.

Η λίστα με αυτούς που τιμωρήθηκαν για τη στάση τους ή για την προσήλωσή τους στην εξυπηρέτηση συμφερόντων σε βάρος της επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων είναι μακριά. Οι Δήμαρχοι Ήλιδας, Κοζάνης, Καβάλας, Λάρισας, Πάτρας, Βριλησσίων, Λαγκαδά και πολλοί ακόμη είναι μεταξύ αυτών που πήραν την… άγουσα. Στο παρά πέντε την απέφυγαν αρκετοί ακόμη.

Αποδείχθηκε πώς οι πολίτες έχουν γνώση και κρίση.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κατήγγειλε, αντιστάθηκε και ανέδειξε όλες τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης και των αιρετών που γίνονταν υπό τον μανδύα της δήθεν «Ελληνογερμανικής συνεργασίας», των συναντήσεων με τον κ. Φούχτελ και άλλων περίεργων… πρωτοβουλιών.

Η δικαίωση ήρθε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ακύρωσε τις διαδικασίες χρηματοδότησης μέσω Ε.Σ.Π.Α. των Σ.Δ.Ι.Τ. της διαχείρισης των απορριμμάτων σε Αττική και άλλες δέκα Περιφέρειες της χώρας, διαπιστώνοντας σοβαρές παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας με σημαντικότερη αυτή του όρου-καρμπόν σε όλες τις Σ.Δ.Ι.Τ. περί εγγυημένης ποσότητας παραγωγής απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εφησυχάσουν. Θα βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του θεσμού, ενάντια στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ