Αντίσταση – Ανυπακοή στη «δήθεν» αξιολόγηση – Σε κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

aksiologisi2

Άμεσες κινητοποιήσεις αποφάσισε στην χτεσινή της συνεδρίαση (23/4/2014) η ε.ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να αποτραπεί η εφαρμογή του νόμου της ζούγκλας 4250/2014 και η νέα μέθοδος «αξιολόγησης» με ποσόστωση, που θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και των Ο.Τ.Α. στην απόλυση καθώς και στη συρρίκνωση και κατάργηση βασικών δομών και υπηρεσιών.

Την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών των Δ.Σ των Συλλόγων – Μελών της ομοσπονδίας στην περιφέρεια Αττικής έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και θα συνεχιστεί και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή του επιμερισμού της ποσόστωσης, θα πραγματοποιηθούν Συμβολικές Καταλήψεις όλων των δημαρχείων της χώρας ώστε να μην εκδοθούν ανάλογες αποφάσεις.

Σε όλο το ενδιάμεσο διάστημα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις ενημέρωσης στους χώρους εργασίας για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η «αξιολόγηση» αν εφαρμοστεί τόσο στους εργαζόμενους όσο και στις υπηρεσίες.

Η νέα μέθοδος «αξιολόγησης» που προάγει ο Ν. 4250/2014 είναι άλλο ένα μνημονιακό αντεργατικό μέτρο που αποσκοπεί στην μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα και των Ο.Τ.Α στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Στοχεύει στην αντικατάσταση των «ακριβών» εργαζομένων των 800 και 900 ευρώ με «φτηνούς» «ωφελούμενους» ή ενοικιαζόμενους εργαζόμενους που θα εισπράττουν βοήθημα αντί μισθού και δεν θα έχουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Με δεδομένο ότι και στη συνέχεια για τους εργαζόμενους που θα απομείνουν στην εργασία τους, η δήθεν «αξιολόγηση» θα χρησιμοποιηθεί και για την μισθολογική «καθίζηση» των πολλών υπέρ της μισθολογικής εξέλιξης των… ολίγων, αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους να μην υποπέσουν στον κανιβαλισμό που προτείνει η μνημονιακή συγκυβέρνηση και η δημιουργία κινήματος ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του νόμου στην πράξη.

Ο αγώνας ενάντια στην δήθεν «αξιολόγηση» δεν είναι υπόθεση ατομική του καθενός ξεχωριστά, αλλά όλου του συνδικαλιστικού κινήματος και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί, γι’ αυτό και η θωράκιση όλων των εργαζομένων και η μεταφορά της ευθύνης από προσωπική – υπηρεσιακή στα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα και πρωτίστως στην ΑΔΕΔΥ είναι απαραίτητη.

Να προκηρύξει άμεσα η ΑΔΕΔΥ και οι ομοσπονδίες απεργία διαρκείας για την κάλυψη της αποχής των υπαλλήλων, αξιολογούμενων και αξιολογητών, από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την «αξιολόγηση».

Να συμμετάσχουν σ’ αυτόν τον απεργιακό αγώνα διαρκείας οι γενικοί διευθυντές, το σύνολο των προϊσταμένων και όλοι οι εργαζόμενοι για να ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ τα νέα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης.

Απρίλιος 2014                                                       Α.Σ.Κ – Ο.Τ.Α.

Η ανακοίνωση της ε.ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

Το Δελτίο Τύπου της Α.Σ.Κ – Ο.Τ.Α σε μορφή Word ΕΔΩ

Η πρόταση της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ