Φορολογούν και τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ!!!

anexia epetis

1200 ευρώ για απασχολούμενους σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης

 

Κρυφά χαράτσια στη συμμετοχή για τα φάρμακα

 

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Άνεργοι οι οποίοι συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης και έπαιρναν περίπου 500 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα και 1.200 ευρώ φόρο αφού θα ενεργοποιηθουν τα ελάχιστα τεκμήρια διαβίωσης των 3.000 ευρώ και θα φορολογηθούν με 26%!

Άνεργοι χωρίς κανένα άλλο εισόδημα που απασχολήθηκαν το 2013 μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων όπως αυτό του voucher(Επιταγή Εισόδου στην Εργασία) ή ακόμη και οι απασχολούμενοι στις στατιστικές έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ, όπου αμείφθηκαν πέρσι ακόμη και με 300 ευρώ το μήνα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο που θα φτάνει ακόμη και στα 1.200 ευρώ.

Την αποκάλυψη έκανε το dikaiologitika.gr. Όπως τονίζεται, στις οδηγίες για την συμπλήρωση του Ε1 οι παραπάνω αμοιβές από επιδοτούμενα προγράμματα μπαίνουν στον κωδικο 507 του Ε1. Δηλαδή, τα εισοδήματα αυτά θα φορολογηθούν ως εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις ενεργοποιώντας ταυτόχρονα το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ.

Έτσι, ο άνεργος που συμμετείχε σε επιδοτούμενα προγράμματα εργασίας θα φορολογείται με βάση ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ και με συντελεστή 26%. Το ποσό του φόρου των 1.200 ευρώ προκύπτει από την φορολόγηση του ποσού με 26% συν την προκαταβολή φόρου για τον επόμενο χρόνο που θα του επιβληθεί και θα φτάνει το 55%.

Μάλιστα, αν ο άνεργος έχει και αυτοκίνητο θα προσμετρηθεί και το τεκμήριο του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα , μάλιστα, με πολιτικούς αναλυτές η φορολόγηση θα λειτουργήσει εξαιρετικά αποτρεπτικά για την όποια επιτυχία και των φετεινών αντίστοιχων προγραμμάτων.

ΚΡΥΦΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Γίνεται ένας ασφαλισμένος με 0% συμμετοχή στα φάρμακα να πληρώνει 12,94 ευρώ για να αγοράσει τα φάρμακά του; Η κοινή λογική λέει «όχι». Οι ασφαλισμένοι και φαρμακοποιοί όμως, απαντούν «ναι», καθώς έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα παράδοξα του νέου δελτίου τιμών, που έχει εκτινάξει τις συμμετοχές των ασφαλισμένων ακόμη και κατά 70%.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι, δήθεν … ο «εξορθολογισμός» της φαρμακευτικής δαπάνης, δεδομένου ότι για φέτος ο προϋπολογισμός για τα φάρμακα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ έχει κλειδώσει στα 2 δισεκ. ευρώ, όταν το 2009 είχε φθάσει στα 5,6 δισεκ.

Όμως, στην … «προσπάθεια» περιορισμού της φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων έχει δημιουργηθεί ένα ιδιόμορφο σύστημα φαρμακευτικής κάλυψης, βαθιά ταξικό, το οποίο μεγαλώνει το κόστος που πληρώνουν από τις τσέπες τους οι ασφαλισμένοι, παρόλο που οι τιμές των φαρμάκων έχουν πέσει κατακόρυφα.

Μάλιστα, καλούνται να πληρώσουν ακριβά την αγωγή τους ακόμη και όταν επιλέγουν γενόσημα –δηλαδή αντίγραφα- φάρμακα, σε μία προσπάθεια να κάνουν οικονομία τόσο στην τσέπη τους όσο και στο Ταμείο.

Οι αποδείξεις φαρμακοποιών , δείχνουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τις στρεβλώσεις στις συμμετοχές των ασφαλισμένων, πλέον του «συνταγόσημου» του ενός ευρώ ανά συνταγή, υπέρ του ενιαίου Ταμείου.

Το κρυφό χαράτσι, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, κρύβεται στις νέες μειωμένες τιμές αναφοράς –δηλαδή, το ποσό που πραγματικά καλύπτει το Ταμείο. Για παράδειγμα, ενώ στα μέσα Μαρτίου η ασφαλιστική τιμή για τα σκευάσματα με τη δραστική ουσία βαλσαρτάνη (χορηγούνται για την αντιμετώπιση της ιδιοπαθούς υπέρτασης) ήταν 5,32 ευρώ, σήμερα έχει διαμορφωθεί στα 4,85 ευρώ. Μοιραία, λοιπόν, επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι!

Κατά την πάγια τακτική της η συγκυβέρνηση προσπαθεί να φανεί ως «συμβιβαστής» (βλ. αναφορές περί «ορθολογισμού» της φαρμακευτικής δαπάνης), δήθεν, αντιμαχόμενων κοινωνικών διαφορών, μεταξύ των καταπιεζόμενων τάξεων, στην πραγματικότητα, όμως, φροντίζει με κάθε μέσο να στηρίξει τα ντόπια και ξένα καπιταλιστικά συμφέροντα και εν προκειμένω τα συμφέροντα, κυρίως, των φαρμακοβιομηχανιών. Φρόντίζει παράλληλα το «μπιλιετάκι» να πάει για άλλη μια φορά στους καταπιεζόμενους για χάρη των φαρμακοβιομηχάνων και των δανειστών.

πηγή : iskra

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ