Αξιολόγηση: «ο θάνατος σου, η ζωή μου»

kyriakos mitsotakis

Ακόμα και η μισθολογική εξέλιξη θα συνδέεται άμεσα με τον νέο τρόπο αξιολόγησης του υπουργείου διοικητικής …απορρύθμισης σύμφωνα με τις δηλώσεις του ανεπάγγελτου υπουργού.

Οι τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας που επιχειρεί να εφαρμόσει η συγκυβέρνηση σε σημείο κανιβαλισμού μεταξύ εργαζομένων, που όποιος είναι του συστήματος θα παραμένει στην εργασία του ή ένας εργαζόμενος μπορεί να παίρνει αύξηση, αυτά που θα κόβονται από άλλους συναδέλφους του, δεν θα περάσουν.

Ενιαία και μαζική θα είναι η απάντηση των εργαζομένων, ΑΝΥΠΑΚΟΗ και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ στην πράξη του αντισυνταγματικού νόμου της αξιολόγησης.

 Μητσοτάκης: Το Σεπτέμβριο το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Tο Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ μετά το Πάσχα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το νέο μισθολόγιο – το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό εξέταση – θα περιλαμβάνει τη χορήγηση πριμ παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους που διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους.

Όπως είπε, τα χρήματα που θα βρεθούν για το πριμ παραγωγικότητας δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, αλλά θα είναι ένα μέτρο «δημοσιονομικά ουδέτερο».

Το νέο μισθολόγιο θα προέλθει έπειτα από συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών. Πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξουν μισθολογικές ανακατατάξεις, χωρίς να προσδιορίσει ποιες ομάδες υπαλλήλων θα υποστούν νέες περικοπές μισθού, με αφορμή και τον νέο τρόπο αξιολόγησης.

Περί τρόπου επιλογής των προϊσταμένων

Σε ό,τι αφορά τον νέο τρόπο επιλογής τον προϊσταμένων στο Δημόσιο ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι μέσω αυτού θα υπάρξει μία «νέα ηγεσία» στο Δημόσιο, ενώ άφησε ανοικτό να υπάρξει και συμμετοχή στελεχών του ιδιωτικού τομέα μελλοντικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προβληματιστήκαμε αν θα έπρεπε να ανοίξουμε τις θέσεις των γενικών διευθυντών και σε υποψηφίους από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά, τελικά, σε αυτή τη φάση αποφασίσαμε να είναι υποψήφιοι μόνο από τον δημόσιο τομέα».

Περί αξιολόγησης

Όσον αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων και την ποσόστωση στη βαθμολόγησή τους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι όσοι λαμβάνουν τον κατώτερο βαθμό δεν κινδυνεύουν με απόλυση ή διαθεσιμότητα, ενώ για τις απολύσεις ανέφερε ότι πέρα από τις απολύσεις των 15.000 υπαλλήλων του 2014, που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις συνδεδεμένες με ποσοτικό στόχο και με διαθεσιμότητα.

Ωστόσο, προσέθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλες απολύσεις στο Δημόσιο» οι οποίες μπορούν να γίνουν μόνο για πειθαρχικά παραπτώματα και κατάργηση θέσεων και οργανικών μονάδων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ