ΑΣΚ-ΟΤΑ Ηλιούπολης: «η ΔΑΣ-ΟΤΑ κατώτερη των περιστάσεων»

kokkini karta troika

Ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης για την μη συμμετοχή της στο προεδρείο του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. και τη στάση της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ και ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι 

Πριν λίγες μέρες έγιναν οι εκλογές για νέο Δ.Σ. του Σωματείου μας. 

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά.
Με την απόφαση της ΠΑΣΚΕ να μην συμμετέχει δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα.

Εμείς θα θέλαμε να επισημάνουμε πως, ό,τι λόγους και να επικαλείται η ΠΑΣΚΕ η απόφαση αυτή δημιουργεί συγκεκριμένα συνδικαλιστικά και πολιτικά αποτελέσματα.

Σαν ΑΣΚ-ΟΤΑ αξιολογούμε θετικό για εμάς το αποτέλεσμα των εκλογών. Είναι σημαντικό για δύο κυρίως λόγους. 

Ο πρώτος είναι ότι η ενίσχυση των δυνάμεων μας και σε ψήφους και σε έδρες προήλθε κυρίως από συναδέλφους που είναι καιρό στη δουλειά  γνωρίζουν και επικροτούν την γενικότερη παρουσία και δράση μας. 

Ο δεύτερος είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων έκλεισε τα αυτιά σε δήθεν φήμες και εκτιμήσεις που δυστυχώς διακινούσαν στελέχη της  ΔΑΣ. 

Ξεκίνησαν πριν καιρό για υποτιθέμενη στήριξη της σημερινής διοίκησης του Δήμου, συνεχίστηκαν ότι δήθεν έχουμε κάνει υπόγεια συμφωνία με την ΠΑΣΚΕ και διάφορα άλλα τραγελαφικά που έφταναν στα όρια του γελοίου. 

Δεν θα μπούμε σε τέτοιου είδους λογικές που οδηγούν σε εντάσεις και αντιπαραθέσεις και δυσκολεύουν τη δράση του σωματείου. 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η συγκρότηση του Προεδρείου του Δ.Σ. του Σωματείου. 

Η παράταξή μας προσήλθε με την πάγια θέση της για Αντιπροσωπευτικό – Αναλογικό προεδρείο, ζητήσαμε να εκφραστούν οι συσχετισμοί των εκλογών και στο Προεδρείο του Δ.Σ. 

Η παράταξη της ΔΑΣ πρότεινε να πάρει αυτή τις περισσότερες σημαντικές θέσεις του προεδρείου επικαλούμενη την αύξηση των δυνάμεων της, ενώ για μας πρότεινε να πάρουμε τις ίδιες θέσεις που είχαμε ενώ έχουμε 4 έδρες στο ΔΣ. 

Η μόνη μας επιλογή ήταν η καταψήφιση αυτής της πρότασης και η μη συμμετοχή μας στο Προεδρείο. 

Δυστυχώς οι δυνάμεις της ΔΑΣ φάνηκαν κατώτερες των περιστάσεων και των τεράστιων προβλημάτων που βιώνουν οι εργαζόμενοι. 

Αντί να τους προβληματίσει η απουσία της ΠΑΣΚΕ και να διευρύνουν την αντιπροσωπευτικότητα – αναλογικότητα επέλεξαν τον δρόμο της στενότητας και της πλειοψηφίας, εγκλωβισμένοι σε μια λογική περιχαράκωσης που δεν οδηγεί πουθενά και αδυνατίζει την αποτελεσματικότητα στη δράσης μας. 

Πράγματι επιβεβαίωσε την ενωτική της δράση που επικαλέσθηκε  στην τελευταία ανακοίνωση της πριν τις εκλογές. 

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι
Εμείς όπως πάντα θα είμαστε παρόντες εντός ή εκτός Προεδρείου του Δ.Σ. και θα παλεύουμε αποφασιστικά για όλα τα σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν. Παράλληλα θα διεκδικούμε πάντα την αναλογική εκπροσώπησή μας ως αρχή συμμετοχής και πολυφωνίας στη λήψη των αποφάσεων.                                                                      

ΑΣΚ ΟΤΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ