Ούτε στο «Λοιμωδών», ούτε πουθενά …!

syrmatoplegma1

Την εμφάνισή τους έκαναν σήμερα το πρωί οι μπουλντόζες του Δένδια και του Άδωνι έξω από το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών), ώστε να ξεκινήσουν την κατασκευή του νέου κάτεργου -στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών.

Κάτοικοι και φορείς της Αγίας Βαρβάρας καθώς και των γειτονικών δήμων Αιγάλεω και Χαϊδαρίου αντέδρασαν έντονα στην εικόνα των μηχανημάτων και η δυναμική παρουσία τους απέτρεψε να αρχίσουν οι εργασίες κατεδάφισης στο χώρο του νοσοκομείου .

Οι κάτοικοι συνεχίζουν να βρίσκονται περιφρουρώντας τις εγκαταστάσεις στο χώρο του νοσοκομείου ενόψει μάλιστα και την ανοικτής γενικής συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων των τριών δήμων (Αγ. Βαρβάρας – Αιγάλεω και Χαϊδαρίου) που έχει οριστεί στον ίδιο χώρο για τις 5.00 το απόγευμα.

Από την πρώτη στιγμή, μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Βαρβάρας και της Συμπαράταξης για τον Άνθρωπο και την Πόλη με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργο Γεωργιαννάκη παρευρίσκονται στο νοσοκομείο και αντιστέκονται μαζί με τους κατοίκους στους απάνθρωπους και αυταρχικούς σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης.

Την αμέριστη συμπαράσταση τους στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων και την πλήρη αντίθεση στη δημιουργία νέων κολαστηρίων ανθρώπινων ζωών εξέφρασαν με την παρουσία τους η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου και η βουλευτής β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρά Καφαντάρη.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Βαρβάρας και η Συμπαράταξη για τον Άνθρωπο και την Πόλη καλεί σήμερα Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 στις 6.30 το απόγευμα στο χώρο του «Λοιμοδών» όλη την τοπική κοινωνία της Αγίας Βαρβάρας να συμμετέχει ενεργά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η μαζική συμμετοχή και αντίσταση της κοινωνίας μπορεί να αποτρέψει τα «έργα» που προωθεί η συγκυβέρνηση και η Ε.Ε. αντιμετωπίζοντας ρατσιστικά και απάνθρωπα τους οικονομικούς μετανάστες.

Κανένας εφησυχασμός και καμία ολιγωρία, στον αγώνα για να σωθεί το νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση – κάλεσμα της Συμπαράταξης για τον Άνθρωπο και την Πόλη, αναφέρει

Καλούμε τους δημότες της Αγ. Βαρβάρας, κάθε πολίτη, να πάρει μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη 26/3 στις 6.30μμ έξω από το Γενικό Νοσοκομείο η Αγ. Βαρβάρα.

Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί στη πόλη μας. Καμιά αποθήκη ψυχών στη Ελλάδα δεν είναι ανεκτή. Οι φασιστικές μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την λειτουργία Γενικού Νοσοκομείου. Κανένας χώρος δεν παραχωρείται. Ανήκουν στο δήμο και το λαό της πόλης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ