Η Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης

na tous anatrepsoume

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-ΕΝΩΤΙΚΗ-ΚΙΝΗΣΗ
Οι εκλογές στο σύλλογο (ΣΕΔΘ) γίνονται σε μια περίοδο που η τοπική αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη επίθεση της μεταπολεμικής περιόδου.

Το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση των υπηρεσιών και του προσωπικού, οι ιδιωτικοποιήσεις και το καινούριο με την ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα θα αποτελέσουν τα νέα εργαλεία για το σφαγιασμό υπηρεσιών κι εργαζομένων στο δήμο μας και θα προωθήσει το νέο μοντέλο της τοπικής αυτοδιοίκησης  σε Α.Ε.

Η κυβέρνηση και οι δήμοι υπακούοντας στις εντολές της Τρόικας και της Ε.Ε έχει δεσμευτεί για 11.000 απολύσεις για το 2014 ο μισοί από αυτούς απ’ την τοπική αυτοδιοίκηση. Ετοιμάζονται νέες περικοπές μισθών από 70 έως 120 ευρώ από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Η λογική που επικρατεί είναι τα δημόσια αγαθά να δοθούν όλα σε ιδιώτες. Η παιδεία υγεία ,το νερό η καθαριότητα , το πράσινο και οι κοινωνικές δομές των δήμων έχουν γίνει στόχος των μεγαλοεργολάβων με συνειδητή επιλογή και των δημάρχων που απαξιώνουν τις υπηρεσίες ώστε να είναι εύκολος ο δρόμος προς την ιδιωτικοποίηση.

Συνάδελφοι –ες εμείς που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΑΕΚ πιστεύουμε ότι ο ΣΕΔΘ  πρέπει να αλλάξει αντίληψη και πρακτική και η απαξίωση που υπάρχει να γίνει ουσιαστική συμμετοχή των συναδέλφων γιατί ο σύλλογος είναι των εργαζομένων και όχι των ημετέρων με ιδιοτελή συμφέροντα.

Σε αυτές τις εκλογές πρέπει όλες οι παρατάξεις να απαντήσουν τι ΔΣ συλλόγου θέλουν.

Εμείς σαν ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ- ΕΝΩΤΙΚΗ- ΚΙΝΗΣΗ θέλουμε εκλογές στο σύλλογο που θα σηματοδοτήσουν ανατροπές και όχι “μία από τα ίδια”. Θέλουμε να επιλέξουμε εκπροσώπους που δεν θα διαχειρίζονται απλά τους μνημονιακούς νόμους αλλά εκπροσώπους που θα αγωνίζονται μαζί με τους συναδέλφους για την κατάργηση και την ανατροπή τους.

Θέλουμε ένα σύλλογο όπου οι συνάδελφοι θα έχουν τον πρώτο λόγο κι οι αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα προτάσεων των γενικών συνελεύσεων. Θέλουμε έναν σύλλογο όχι φοβικό και απομονωμένο για να έχει σχέσεις με άλλους κλάδους γιατί στην επίθεση που δεχόμαστε δεν φτάνει μόνο ο αγώνας των δήμων αλλά χρειαζόμαστε συντονισμό και με άλλους κλάδους της κοινωνίας για αυτό όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να νικήσουμε και να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων ,ΤΡΟΙΚΑΣ και συγκυβέρνησης.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
 

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΙΣΕΙΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
 

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ!
 

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΩΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ