Έγγραφο του προέδρου του ΤΕΕ προς τον Δήμαρχο του Δήμου Δέλτα.

tee-Maknea

Για την πρωτόδικη καταδίκη σε 27 μήνες, της συναδέλφου Χριστίνας Μακνέα, υπάλληλο μηχανικό του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης, συνδικαλίστρια εκλεγμένη στο ΤΕΕ και στην Πανελλήνια Ομοσπονδίας Μηχανικών (ΕΜΔΥΔΑΣ), ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης έστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο του Δήμου Δέλτα.

 

Στην επιστολή του, καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ ζητά από τον Δήμαρχο να μη προσθέσει, με τις ενέργειές του, ακόμη μία αδικία εις βάρος της Χ. Μακνέα, που θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για την ίδια αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Να σημειώσουμε ότι τον Απρίλιο γίνεται το αστικό δικαστήριο της υπόθεσης, όπου απαιτείται το ποσό των 50.000€ για ηθική βλάβη από τους μηνυτές.

 

Για την υπόθεση έχουν βγει πολλά ψηφίσματα συμπαράστασης συλλόγων ΟΤΑ, εκπαιδευτικών, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΕΜΔΥΔΑΣ , ΕΔΟΘ) κλπ.

 

Συγκεκριμένα το έγγραφο με αρ. πρωτ. 6053 και θέμα «Δίωξη της Διπλωματούχου Μηχανικού Κριστίνα Μακνέα» του προέδρου του ΤΕΕ Χρήστου προς τον Δήμαρχο του Δήμου Δέλτα αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε. 

Πληροφορηθήκαμε ότι το Μέλος μας Κριστίνα – Ηλέκτρα Μακνέα, Διπλωματούχος Μηχανικός υπάλληλος ταυ Δήμου Δέλτα, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 27 μήνες φυλάκιση, μετά από καταγγελία συναδέλφου της για συκοφαντική δυσφήμηση μία απόβαση που πιθανά να ανατραπεί σε δεύτερο βαθμό.

Σημειώνουμε, ότι οι διστάζεις της περίπτωσης 1 της υποπαραγράφου Ζ3 του άρθρου πρώτουτουN.4093/2Q12, εκτός από την αντίστροφη του τεκμηρίου της αθωότητας που επιφέρουν, μπορούν να πλήξουν έντιμους και ικανούς υπαλλήλους που με συνέπεια και ευαισθησία τηρούν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και υπηρετούν το Δημόσιο Συμφέρον.

Είναι προφανές ότι ο ρόλος των αιρετών αρχών όλων των επιπέδων της Δημόσιας Διοίκησης περιλαμβάνει την πιστή τήρηση των συνταγματικών επιταγών και θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου και επομένως και της αρχής του τεκμηρίου της αθωότητας μέχρι την τελεσίδικηδικαστικήαπόφαση

Λαμβάνονταςυπόψη τα ανωτέρω, παρακαλούμε να μην κινήσετε διαδικασίες που θα οδηγήσουν το Μέλος μας σε αυτοδίκαιη αργία, προσθέτοντας μία ακόμη αδικία με σοβαρότατες συνέπειες για την ίδια αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου σας.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ