Το συνδικαλιστικό της «ασφάλειας» πήγε βουλή

syriza

Άμεση αντίδραση υπήρξε σήμερα (7/3/2014) από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και κατάθεση σχετικής ερώτησης από τους   βουλευτές της β’ Αθήνας, Δημήτρη Στρατούλη και Σοφία Σακοράφα, για την αναβίωση του συνδικαλιστικού της «ασφάλειας» και τις αυταρχικές τακτικές που χρησιμοποιεί η συγκυβέρνηση απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ερώτηση

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

-Εσωτερικών
-Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Αναβίωση του «συνδικαλιστικού» της ασφάλειας

Μετά την αναίτια επίθεση που δέχθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής εργαζόμενοι που διαδήλωναν κατά των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων έξω από Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 και τις προσαγωγές εκλεγμένων συνδικαλιστών, απολυμένων και εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, οι αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας ζητούν από την ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) με το υπ’ αριθμ. 1016/23/308-ε έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου έκαστου συλλόγου-μέλους της καθώς και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας των μελών των Οργάνων της Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, ζητώνται τα στοιχεία των μελών του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Ελεγκτικής Επιτροπής καθώς και των αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο λόγος του αιτήματος παροχής των παραπάνω στοιχείων είναι η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα γεγονότα που «έλαβαν χώρα την 13-10-2011 στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.».

Επειδή, για τη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση διώκεται ήδη σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Επειδή, η στοχοποίηση και δίωξη εργαζόμενων λόγω της συμμετοχής τους σε συνδικαλιστικά όργανα θυμίζουν τις πλέον «σκοτεινές περιόδους» της ελληνικής ιστορίας.

Επειδή, το αίτημα αποστολής προσωπικών δεδομένων εργαζομένων που μετέχουν στα συνδικαλιστικά όργανα αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν τα Υπουργεία που εποπτεύουν προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία αποστολής προσωπικών δεδομένων εργαζομένων στις αστυνομικές αρχές καθώς και κάθε ανάλογη απόπειρα τρομοκράτησής τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Στρατούλης Δημήτρης / Σακοράφα Σοφία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ