Α.Δ.Ε.Δ.Υ: Πογκρόμ βίας και συλλήψεων για να περάσουν απολύσεις

kalomoiris xristodoulos2

Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ για την συνεχιζόμενη άσκηση βίας και τρομοκρατίας από τις κυβερνητικές δυνάμεις καταστολής στον κόσμο της εργασίας και το συνδικαλιστικό κίνημα προκειμένου να καμφθεί ο αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων της συγκυβέρνησης, Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και τρόικας.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 Σε όργιο βίας και τρομοκρατίας προχώρησε για άλλη μια φορά  η μνημονιακή Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις.

Από το πρωί και ενώ εξελίσσονταν ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εργαζομένων σε διαθεσιμότητα, σημειώθηκαν απρόκλητες επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής.  Αποτέλεσμα τους ήταν αρκετοί τραυματισμοί εργαζομένων με τέσσερεις από αυτούς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο, ανάμεσα τους το μέλος της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Θέμης Μπαλασόπουλος καθώς και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Χριστόδουλος Ευθυμίου.

Ταυτόχρονα, έγιναν δεκάδες προσαγωγές, μεταξύ των άλλων και του μέλους της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Γρηγόρη Καλομοίρη, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Η Κυβέρνηση των υπηρετών της Τρόικα γνωρίζει καλά πως η πολιτική της δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας και καταφεύγει έτσι στον αυταρχισμό και την καταστολή. Απέναντι σε εργαζόμενους που υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στη δουλειά, την αξιοπρέπεια  και τη ζωή τους, μόνο η βία της απέμεινε ως ύστατο μέσο.

Ελπίζουν πως τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους θα καταστείλουν τις κοινωνικές αντιστάσεις που συνεχώς διογκώνονται.

Να ξέρουν πως ματαιοπονούν, δεν μας φοβίζουν, ο αγώνας των εργαζομένων θα μετατρέψει σύντομα την πολιτική τους σε παρελθόν.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ