Όμηροι 80.000 Δημοτικοί Υπάλληλοι στην ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα

apolisis 2

Στην ομηρία της… κάλπης οδηγεί η κυβέρνηση 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς ρίχνει στην προεκλογική αρένα των αυτοδιοικητικών εκλογών και το χαρτί των εθελοντικών μετατάξεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση των δημοτικών υπαλλήλων στις νέες τους θέσεις μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, δηλαδή ουσιαστικά οι τελικές μετατάξεις συμπίπτουν ημερολογιακά με τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι πριν και μετά τη διενέργεια των εκλογών απαγορεύεται κάθε υπηρεσιακή μεταβολή υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα, αρχίζει σήμερα η διαδικασία της ενδοδημοτικής κινητικότητας. Μέχρι τις 6 Μαρτίου δήμοι και περιφέρειες πρέπει να στείλουν στο υπουργείο Εσωτερικών τα αιτήματά τους για προσωπικό.

Η διαδικασία δεν θα επηρεαστεί από την απαγόρευση υπηρεσιακών αλλαγών λόγω εκλογών.

Χθες, το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε έγγραφο-εγκύκλιο προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας για το πρόγραμμα της «ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας», στο οποίο διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό.

 Οι υπάλληλοι που θα μεταταχθούν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη μετάταξη, στην εφημερίδα της κυβερνήσεως .

Η διαθεσιμότητα παύει αυτοδικαίως μετά τον μήνα, οπότε και εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του αρμοδίου προς διορισμό φορέα υποδοχής. Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, η μισθοδοσία του προσωπικού βαρύνει τον φορέα προέλευσης και μετά το πέρας της διαθεσιμότητας βαρύνει τον φορέα υποδοχής. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όπως υπογραμμίζεται, το συγκεκριμένο προσωπικό δεν μπορεί «να χαρακτηρισθεί πλεονάζον και να τεθεί εκ νέου, άνευ αιτήσεώς του σε καθεστώς κινητικότητας ή διαθεσιμότητας».

Η εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών ΕΔΩ

Στοιχεία από iskra

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ