ΑΔΕΔΥ: Το ΠΕΔΥ πλήττει τα λαϊκά στρώματα – Στέλνει στην απόλυση χιλιάδες εργαζομένους

eopyy-thanatos-apent

«Η ΑΔΕΔΥ δεν μπορεί να δεχτεί την περικοπή της συνταγογράφησης για τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και την ουσιαστική απόλυση χιλιάδων γιατρών από το δημόσιο σύστημα Υγείας», σημειώνει το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των δημόσιων υπαλλήλων, με αφορμή τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ από πάροχο υγείας σε… ΠΕΔΥ και αγοραστή υπηρεσιών υγείας.

«Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την αποτροπή αυτών των εξελίξεων, που με κάθε τρόπο αντιστέκονται στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ», σημειώνει και καταλήγει:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ζητεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ KAI ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ με σύγχρονες, αναβαθμισμένες παροχές υγείας, για όλο το λαό χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς».

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου για το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΠΥ και τη διαθεσιμότητα 8.500 γιατρών του Δημοσίου

Η Κυβέρνηση με την καθοδήγηση της Τρόικα και του ΔΝΤ προχωράει στη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Περίθαλψης κλείνοντας τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) σε όλη τη χώρα και βγάζοντας σε διαθεσιμότητα 8.500 ιατρούς. Αφήνει το λαό για διάστημα μεγαλύτερο των δυο μηνών χωρίς καμιά ιατρική στήριξη και φροντίδα παραδίδοντας την υγεία στα μονοπωλιακά ιδιωτικά συμφέροντα. Αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τα τραγικά αποτελέσματα που θα έχει αυτή η πολιτική, φέρνοντας σε αντίθεση το σύνολο του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων, που με κάθε τρόπο θα παλέψει για την ανατροπή αυτών των Κυβερνητικών αποφάσεων.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν μπορεί να δεχτεί την περικοπή της συνταγογράφησης για τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και την ουσιαστική απόλυση χιλιάδων γιατρών από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την αποτροπή αυτών των εξελίξεων, που με κάθε τρόπο αντιστέκονται στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Εντάσσουμε στον αγώνα μας για υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων και αγαθών την υπεράσπιση της Υγείας των πολιτών αλλά και το δικαίωμα στην εργασία των γιατρών του Δημόσιου συστήματος. Κανείς εργαζόμενος ή άνεργος, Έλληνας ή μετανάστης να μη μείνει χωρίς ιατρική φροντίδα. Κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς εμβόλιο και κανείς άρρωστος ή ηλικιωμένος χωρίς φάρμακο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ KAI ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ με σύγχρονες, αναβαθμισμένες παροχές υγείας, για όλο το λαό χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ