ο σκοπός «αγιάζει» τα μέσα;

edsna pita

Με τη ρήση, ο σκοπός «αγιάζει» τα μέσα, φαίνεται να λειτουργεί ο Περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. Σγουρός και το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων προκειμένου η διαχείριση απορριμμάτων να περάσει στα ιδιωτικά – επιχειρηματικά συμφέροντα, σε βάρος βέβαια των εργαζομένων και των πολιτών της Αττικής. 

Επειδή τα λεφτά είναι «πολλά» και το παιχνίδι «χοντρό» οι ιδιώτες εργολάβοι, με την ανοχή και υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας και των συμβιβασμένων ηγεσιών των Σωματείων που είναι ταγμένοι να υπηρετούν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα για να πετύχουν το σκοπό τους.

 Πρωτίστως όμως χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται την φτώχεια και την ανέχεια που επέβαλε η πολιτική των μνημονίων και του κεφαλαίου που στηρίζουν και καταπατούν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Δελτίο Τύπου της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την κοπή της πίτας του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ και την … «ευγενική» προσφορά του εργολάβου.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Γιάννη Σγουρού και μελών της Διοίκησης του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Αυτό δεν είναι είδηση. Είδηση όμως είναι ότι ο εργολάβος, η «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.» ήταν αυτός που μοίρασε τα δώρα σε όσους κέρδισαν το φλουρί. Ψίχουλα βέβαια μπροστά στο δώρο που έκανε ο κ. Γιάννης Σγουρός και η παρέα του στον εργολάβο και σε αυτά τα οποία μεθοδεύουν να κάνουν.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας των εργαζομένων στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. εμφανίστηκε δηλαδή η «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.» ως εργοδότης και ο κ. Γιάννης Σγουρός ως χειροκροτητής της προσπάθειας στην οποία ο ίδιος πρωτοστατεί προκειμένου η διαχείριση των απορριμμάτων να περάσει στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα, σε βάρος βέβαια των εργαζομένων και των πολιτών της Αττικής.

Αντί λοιπόν της καθιερωμένης ολιγοήμερης άδειας, οι «τυχεροί» εργαζόμενοι βρέθηκαν με μετρητά 300,00 ευρώ από την «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.». Και όλοι μαζί, κυρίως η Διοίκηση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και το Προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων, πανηγύρισαν γι’ αυτή την προσφορά. Μόνο που κερδισμένοι δεν είναι οι εργαζόμενοι, αλλά ο εργολάβος που βλέπει το σχέδιο του να εξελίσσεται καλύτερα απ’ ότι και ο ίδιος θα περίμενε.

Η Διοίκηση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. πρόθυμα παίζει το ρόλο του «Δούρειου Ίππου» με στόχο ο εργολάβος να καταλάβει το Σύνδεσμο και τα βάλει στο χέρι για 30 χρόνια τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική. Και όταν το πετύχει δεν θα μοιράζει «επιταγές» και «μετρητά», αλλά απολύσεις. Θα αντικαθιστά τους ήδη εργαζόμενους με άλλους στους οποίους θα δίνει φιλοδώρημα για να κάνουν την δουλειά του και θα φορτώνει τους πολίτες με υπέρογκα κόστη για να θησαυρίζει ο ίδιος.

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι το παιχνίδι που παίζεται είναι πολύ μεγάλο και η πλευρά του εργοδότη, με τους υποστηρικτές της, χρησιμοποιεί θεμιτά και αθέμιτα μέσα προκειμένου να πετύχει το σκοπό της.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Υ.Γ. Οι «ευγενικές» προσφορές των εργολάβων πάνε σύμφωνα με τα «βαλάντια» τους και την … «μπίζνα», διαβάστε Άλλοι αγωνίζονται και άλλοι …;;;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ