Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο ΣτΕ ενάντια στη διαθεσιμότητα

apergiako-

 Απάντηση του Υπ.Δ.Μ.Η.Δ. σε ερώτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη και Αλ. Μητρόπουλου για τις φωτογραφικές ρυθμίσεις και την ευνοιακρατία στη διαδικασία της κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών

Το πρόγραμμα των ψυχοτεχνικών δοκιμασιών και υγειονομικών εξετάσεων του υπουργείου.

•Δελτίο Τύπου της ε/ε της ΠΟΕ – ΟΤΑ για την Πανελλαδική Στάση Εργασίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 9.00 το πρωί έξω από το Συμβούλιο Επικρατείας (Πανεπιστημίου  47-49 Αθήνα).

Για την ίδιά ημέρα, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014, που συζητείτε η προσφυγή κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας των Δημοτικών Αστυνομικών και των Καθηγητών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α) προκηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ημέρα συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής κατά του Ν.4172/2013 βάσει του οποίου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενοι και προωθείται η απόλυσή τους. 

Στις 9.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49 – Αθήνα), στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στις διατάξεις του Νόμου που απολύει μέσω διαθεσιμότητας και δήθεν αξιολόγησης χιλιάδες εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, διαλύει υπηρεσίες στους Ο.Τ.Α. εξυπηρετώντας το σχέδιο εκχώρησής τους σε ιδιώτες και εν τέλει επιβαρύνει τους πολίτες. 

Οι διατάξεις του Νόμου 4172/2013 είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, αφού οι Δημοτικοί Αστυνομικοί είναι μόνιμοι και οι υπηρεσίες από τις οποίες απομακρύνθηκαν όχι μόνο δεν έπαψαν να λειτουργούν αλλά το αντικείμενό τους ανατέθηκε με παράνομες διαδικασίες σε άλλες υπηρεσίες, όπως αντίθετες στο Σύνταγμα είναι και οι διαδικασίες μετάταξής τους σε μη οργανικές-μη θεσμοθετημένες θέσεις. 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία στην προσφυγή τους προβάλλουν επίσης το γεγονός ότι οι διατάξεις του Νόμου 4172/2013 βάσει των οποίων οι Δημοτικοί Αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα παραβιάζουν τον κανόνα του αυτοδιοίκητου των Δήμων, με ιδιαίτερη αναφορά στα όρια ηλικίας που θέτουν σε καθεστώς απόλυσης αρκετούς εργαζόμενους και στην αρχή της αξιοκρατίας που παραβιάζεται με την μεγαλύτερη μοριοδότηση ορισμένων κατηγοριών Δημοτικών Αστυνομικών. 

Προφανώς πρόκειται για «ρουσφετολογικές» διατάξεις που εξυπηρετούν «ημέτερους» και προάγουν το «πελατειακό κράτος». Η προσφυγή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο Συμβούλιο της Επικρατείας και οι αγώνες που δίδονται από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν στόχο την ανατροπή των πολιτικών διαθεσιμοτήτων-απολύσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση με βασική επιδίωξη τη διάλυση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την παράδοσή τους στα εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η απάντηση του Υπ.Δ.Μ.Η.Δ στο ερώτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη και Αλέξη Μητρόπουλου με θέμα «φωτογραφικές ρυθμίσεις και ευνοιοκρατία στη διαδικασία κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών» ΕΔΩ

Το έγγραφο του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το πρόγραμμα Ψυχοτεχνικών δοκιμασιών και Υγειονομικών εξετάσεων ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ