«έκλεισε» η εξόντωση των εργαζομένων σε ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία

kinitikotita dimosio

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

O A. Σαμαράς ενημερώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε εντός 15 ημερών να ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών, ενώ υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, επιπλέον 12.500 υπαλλήλων, μέσα στους πρώτους μήνες του 2014.

Το δεύτερο κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου. Συγκεκριμένα για τον ΕΟΠΥΥ θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών του το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου ενώ σε ό,τι αφορά τους ΟΤΑ θα προέλθει από αναγκαστική και εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα.

Επιπρόσθετα, το επόμενο διάστημα θα γίνει αξιολόγηση και στα ΝΠΙΔ από όπου θα προέλθει ένα μεγάλο μέρος των 11.000 απολύσεων για το 2014.

Αναφορικά με τα ΕΑΣ, το σενάριο που επικρατεί είναι να παραμείνει σε λειτουργία μόνο ένα εργοστάσιο που θα διατηρήσει τον εξαγωγικό του χαρακτήρα για μία συγκεκριμένη περίοδο, και εκτιμάται ότι θα γίνουν 700 απολύσεις οι οποίες πάντως, όπως έχει ξεκαθαρίσει η ελληνική πλευρά στους εκπροσώπους των δανειστών, θα συμπεριληφθούν στον τελικό αριθμό του στόχου των 4.000 απολύσεων για το 2013.

Επιπλέον, δόθηκε εντολή να προχωρήσει η συζήτηση για την κάλυψη του στόχου πρόσληψης άνω των 10.000 υπαλλήλων σε υγεία, ασφάλεια και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Στο Συμβούλιο παρόντες ήταν επίσης οι υπουργοί Γ. Στουρνάρας, Κ. Χατζηδάκης και Γ. Μιχελάκης.

πηγή : aftodioikisi.gr

 

Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υιοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από την ΑΣΚ – ΟΤΑ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ