«διαδημοτική εθελοντική κινητικότητα». Μην κοιτάς το «τυρί», τη φάκα δες!

faka

Περισσότεροι από 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι στη «νέα» διαθεσιμότητα.

Με μεγάλη προκλητικότητα και απίστευτη απανθρωπιά αντιμετωπίζουν οι μνημονιακοί υπηρέτες τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπου δεν τους βγαίνουν τα νούμερα για τον αποδεκατισμό και τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, βρίσκουν σαν εύκολη λύση τους εργαζόμενους στους δήμους για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών αλλά και των εργολάβων που παραμονεύουν να αρπάξουν ότι καταργεί η μνημονιακή κυβέρνηση.

800 εργαζόμενοι Ι.Δ.Α.Χ.  της ΔΕ κατηγορίας τον περασμένο Νοέμβριο, 5.500 εργαζόμενοι της  Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων και οι Σχολικοί Φύλακες στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας, συν τους συμβασιούχους που παρά τις θετικές αποφάσεις των δικαστηρίων δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μέχρι να τελεσιδικήσει η αγωγή τους, είναι όσοι έχουν αφαιρεθεί από το συνολικό εργατικό δυναμικό των δήμων  και ο κατάλογος θα συνεχιστεί μακρύς και ατέλειωτος με τους εργαζόμενους που θα τεθούν στη «νέα» διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου (είναι ο επόμενος μήνας του Νοεμβρίου για όσους το ξεχνάνε) και θα ξεπεράσουν  τις 5.000, να είναι οι επόμενοι.

Και μέσα στις τρεις φάσεις που περιγράφονται  στο  παρακάτω δημοσίευμα η «διαδημοτική εθελοντική κινητικότητα». Όμορφο «περιτύλιγμα» και εύηχο στα αυτιά, με πρόταση μάλιστα της πρόθυμης να στηρίζει και να εφαρμόζει «αγόγγυστα»  τα μνημονιακά μέτρα της συγκυβέρνησης, πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ.

Καλό το «τυράκι» τους αλλά να δούμε και τη ΦΑΚΑ.

«Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη μετακίνηση προσωπικού είναι να παραμείνουν τουλάχιστον για έναν μήνα σε καθεστώς διαθεσιμότητας λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους και κατόπιν να μεταταγούν στον ΟΤΑ της προτίμησής τους μόνο στην περίπτωση που ο δήμος έχει εγκεκριμένες πιστώσεις για την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας.»

Αν μέσα σε όλα τα δεινά από τα μνημόνιοα και τα παραπάνω δεν συνιστούν πρόκληση και αιτία πολέμου με μετωπική σύγκρουση, ρήξη και ανατροπή των μακελλάρηδων της ζωή μας,  τότε τι άλλο πρέπει να περιμένουμε …;

Ακολουθεί δημοσίευμα από news247.gr
Στην έξοδο 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι. Το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα στους ΟΤΑ

Από την τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι εκ νέου ο κύριος όγκος των εργαζομένων που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα στο δεύτερο κύμα της διαδικασίας.

Σύμφωνα με το Έθνος, περισσότεροι από 5.000 υπάλληλοι από το σύνολο των 83.000 που εργάζονται σε δήμους και περιφέρειες αναμένεται να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, προγραμματίζονται «λουκέτα» σε ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις όπου θα σημάνουν την απόλυση του προσωπικού που απασχολούν.

Βασικός στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι, πέραν των 12.500 που έχουν ήδη ενταχθεί στο πλαίσιο του α’ κύματος.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα ζητήσει εθελοντικές μετακινήσεις, αξιολόγηση των ΟΤΑ ώστε να οριστεί ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων στους δήμους με βάση των πληθυσμό τους.

Μάλιστα αυτήν την εβδομάδα ξεκινάει η αξιολόγηση των νομικών προσώπων των δήμων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την κινητικότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση περιλαμβάνει 3 φάσεις:

*Διαδημοτική εθελοντική κινητικότητα: τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών έκανα αποδεκτή την πρόταση της ΚΕΔΕ για εθελοντική διαδημοτική και ενδοδημοτική κινητικότητα. Υπάλληλοι που επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλον ΟΤΑ, θα καταθέτουν αίτηση και με μία απλή διαδικασία θα μετακινούνται στον δήμο της επιλογής τους.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη μετακίνηση προσωπικού είναι να παραμείνουν τουλάχιστον για έναν μήνα σε καθεστώς διαθεσιμότητας λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους και κατόπιν να μεταταγούν στον ΟΤΑ της προτίμησής τους μόνο στην περίπτωση που ο δήμος έχει εγκεκριμένες πιστώσεις για την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας.

*Αξιολόγηση δομών και προσωπικού στους ΟΤΑ: Ο αριθμός των εργαζομένων ανά δήμο θα υπολογίζεται με βάση την αναλογία 6,2 υπάλληλοι ανά 1.000 κατοίκους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών η οποία ασχολείται με την αξιολόγηση των δομών στους ΟΤΑ.

*Αξιολόγηση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ: Ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου η αξιολόγηση των δομών σε νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου. Θα μπουν όπως είπαμε και νωρίτερα λυοκέτα σε ζημιογόνες επιχειρήσεις που έχουν εμπορική δραστηριότητα και χρηματοδοτούνται από τους δήμους ενώ θα ελεγχθεί η βιωσιμότητα των κοινωφελών επιχειρήσεων των ΟΤΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ