Η εφαρμογή του νόμου Αθανασίου, λαιμητόμος για τους συμβασιούχους.

efedreia

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση αντιμετωπίζοντας σαν αριθμούς τους εργαζόμενους για να γεμίζουν τις λίστες απολυμένων που απαιτεί το μνημόνιο και οι δανειστές, περιορίζει με το νόμο Αθανασίου, τις δικαστικές αποφάσεις ως προς την άμεση εκτέλεση τους και παρά ότι αυτές μπορεί να είναι θετικές και να  κρίνουν ότι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να συνεχίζουν να εργάζονται, δεν θα συνεχίζουν την εργασία τους. Θα πρέπει οι εργαζόμενοι να περιμένουν να τελεσιδικίσει η αγωγή, μετά την υποχρεωτική έφεση που πρέπει να κάνουν οι δήμαρχοι, να την ξανακερδίσουν και μετά να επανέλθουν στην εργασία τους, διαδικασία που μπορεί να ξεπερνάει και τα δύο χρόνια.

 Ακολουθεί σχετικό δημοσίευμα της aftodioikisis.gr

Από το Δ. Θεσσαλονίκης ξεκινούν οι απολύσεις συμβασιούχων που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  με βάση τη ρύθμιση Αθανασίου για επίσπευση της τακτικής δικάσιμου εκδικάστηκε στις 16 Οκτωβρίου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η υπόθεση 600 συμβασιούχων του Δήμου Θεσσαλονίκης (460 από την καθαριότητα και οι υπόλοιποι διοικητικών καθηκόντων) και η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα (αριθμός 2844/2013), αλλά δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί προβλέπει ότι ναι μεν οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου και πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτόν αλλά αφού τελεσιδικήσει η απόφαση. 

Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να εργάζονται στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης θα απομακρυνθούν από την εργασία αμέσως μόλις καθαρογραφεί η απόφαση (πράγμα το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων των  εργαζομένων, μπορεί να συμβεί ακόμη και εντός εβδομάδος) και να περιμένουν την απόφαση του Εφετείου (σε ένα, με δύο χρόνια ώστε αν δικαιωθούν και πάλι,  να επαναπροσληφθούν. 

«Πρόκειται για πύρρειο νίκη», τονίζει με δηλώσεις της στην aftodioikisi.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Συμβασιούχων του Δήμου Θεσσαλονίκης Αλεξία Μαργαρίτη. Προσθέτει δε ότι οι περισσότεροι από τους 600 συμβασιούχους εργάζονται στο Δήμο πάνω από μία δεκατία. Φέρνει δε ως παράδειγμα τον εαυτό της που εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος από το 2004 στο γραφείο Τύπου του δήμου: «Είναι 47 ετών με ανήλικο παιδί. Μέχρι να επαναπροσληφθώ, αν επαναπροσληφθώ, θα έχω βγει στη σύνταξη», τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Μαργαρίτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ