Πορεία εργαζομένων, σε πείσμα των καιρών και των … ηγεσιών !

geniki 6112013 2

«Και κάτω από βροχή θα είμαστε απεργοί»

Υπό καταρρακτώδη βροχή η Πανεργατική διαδήλωση  στο κέντρο της Αθήνας.  Mε απόφαση των συνδικαλιστικών ηγεσιών των ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ θέλησαν να ματαιώσουν την πορεία… «λόγω βροχής».

Πληθώρα εργαζομένων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην υγεία, τα λιμάνια, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις αστικές συγκοινωνίες, τις τηλεπικοινωνίες, αλλά και αντιρατσιστικές οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς ανταποκρίθηκαν παρά τις αντιξοες καιρικές συνθήκες στο απεργιακό κάλεσμα.

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έλαβαν χώρα, παρά τις αντίξοες συνθήκες και σε αρκετές ακόμη πόλεις της Ελλάδας.

Παρά το «απαγορευτικό» λόγω ….καιρικών συνθηκών που εξέδωσαν οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από το Μουσείο και το Πεδίο του Άρεως μέχρι το Σύνταγμα και τη Βουλή.

geniki 6112013 6

Χαρακτηριστικό του όγκου της πορείας στην Αθήνα, είναι ότι όταν η κεφαλή της πορείας βρισκόταν έξω απ’ τη βουλή η ουρά ήταν λίγο πιο κάτω από το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.

Προηγήθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από τον τόπο συγκέντρωσης όπου συνηθίζει να συγκεντρώνεται, την Ομόνoια.

Ακολουθεί Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης για την ανακοίνωση «ακύρωσης» της απεργιακής συγκέντρωσης και διαδήλωσης από την ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ

Δεκάδες χιλιάδες απεργών στην Αθήνα, κάτω από τα πανό των Συνδικάτων, παρά την καταρρακτώδη βροχή, συμμετείχαν στη συγκέντρωση και την πορεία στο Σύνταγμα, δίνοντας ηχηρό μήνυμα ότι η πολιτική της συγκυβέρνησης – τρόικας είναι καταστροφική και είναι αποφασισμένοι να την ανατρέψουν.

geniki 6112013 3

Η μαζική παρουσία των εργαζόμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη συγκέντρωση στο Μουσείο, ιδιαίτερα κλάδων που σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης, όπως οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και τους ΟΤΑ, οι καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών έδωσαν τον τόνο στη μαχητική διαδήλωση που ακολούθησε.

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα, οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, η περικοπή κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων καθώς και η διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών που συναποφασίζει η μνημονιακή Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η μόνη που δεν «αντελήφθη» ότι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία, είναι η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, που ενημέρωνε από τα μεγάφωνα του Πεδίου του Άρεως ότι η συγκέντρωση και η πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αναβάλλεται.

geniki 6112013 4

Προφανώς το μόνο που «εκτίμησε» η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ για να προχωρήσει σε αυτή την ανακοίνωση, ήταν το γεγονός ότι κάτω από το δικό τους πανό δεν προσέτρεξαν εργαζόμενοι, αφού σαν ηγεσία καθημερινά παίρνει όλα και μεγαλύτερες αποστάσεις από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους.

Ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος, είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι η πλειοψηφίες της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στα Συνδικάτα, που στην πράξη λειτουργούν ως αμορτισέρ του μνημονιακού συστήματος μέσα στο εργατικό κίνημα.

6-11-2013

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ