Χαρίσης Γιώργος: Περιοδεία στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου.

xarisis apergia omilia2 2492013

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της Γενικής Απεργιακής κινητοποίησης στις στις 6 Νοεμβρίου 2013, περιόδευσε, στις 30 και 31/10/2013, σε δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και ΟΤΑ στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου, το μέλος της Ε/Ε ΑΔΕΔΥ Γιώργος Χαρίσης.

 Στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν έγινε ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τα σχέδια της κυβέρνησης για την επιβολή και νέων, αντεργατικών μέτρων, με την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και τη συνέχιση της πολιτικής της συρρίκνωσης των δημοσίων υπηρεσιών και των απολύσεων στο δημόσιο.

Επεσήμανε ότι η απεργία αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία μιας και συμπίπτει με προσπάθεια για λήψη νέων αντιασφαλτικών μέτρων, που θα στοχεύουν στην ανατροπή ώριμων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και νέες μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές.

Τονίστηκε επίσης ιδιαίτερα, σ’ όλους τους χώρους εργασίας, ότι απαιτείται ο συντονισμός του αγώνα μεταξύ όλων των εργαζόμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και η συγκρότηση ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου και με άλλα στρώματα της κοινωνίας, που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές, με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Κάλεσε τέλος όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε έναν αγώνα διάρκειας και στη συγκρότηση παντού παλλαϊκών συσπειρώσεων για την υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας, από τη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων και την εμπορευματικοποίησή τους.

Παράλληλα ο Γιώργος Χαρίσης με την ιδιότητά του ως μέλος της γραμματείας της Αυτόνομης Παρέμβασης και της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ συμετείχε σε συσκέψεις του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με στόχο την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και την καλύτερη οργάνωση της παρένβασης των δυνάμεων της συνδικαλιστικής, ριζοσπαστικής αριστεράς στα σωματεία και τους χώρους δουλειάς στους δύο νομούς.

Τέλος έκανε δηλώσεις για την απεργία και στα τοπικά ΜΜΕ.

Συνέντευξη στην ΚΥΔΩΝ TV (Πρώτο μέρος): ΕΔΩ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ