Ε.Κ.Ε Δήμου Περιστερίου: Ενότητα και Αγώνας! Εμείς το κάναμε πράξη!

peristeri parataksi

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Αντιλαμβανόμενοι το κρίσιμο της κατάστασης που επικρατεί και με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μας ιδρύουμε σήμερα Τρίτη 8 Οκτώβρη 2013 την συνδικαλιστική παράταξη «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου».

Οι εκλογές για την ανάδειξη μελών του διοικητικού συμβουλίου γίνονται σε μια περίοδο που η τοπική αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη επίθεση της μεταπολεμικής περιόδου.

 Οι διαθεσιμότητες – απολύσεις, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση των υπηρεσιών και του προσωπικού, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και το οικονομικό παρατηρητήριο των δήμων, θα αποτελέσουν τα νέα εργαλεία για το σφαγιασμό υπηρεσιών και εργαζομένων αλλά και θα προωθήσουν το νέο επιτελικό μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εξοικείωση στη φτώχεια και η αποδοχή της μοίρας  που μας επιφυλάσσουν μνημόνια και συγκυβέρνηση, αποτελούν τον μεγαλύτερο εχθρό μας.

Η μαζική ένταξη και ενεργή συμμετοχή στα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα και η πάλη για την ανατροπή των συσχετισμών, υπέρ των αγωνιστικών-ταξικών δυνάμεων, μέσα σ’ αυτά, είναι επιτακτική ανάγκη για την ανατροπή της σημερινής «παθητικής» στάσης του συνδικαλιστικού κινήματος. 

Εκπρόσωποι και Συνδικαλιστικές Παρατάξεις που είναι βαθιά αγκιστρωμένες στο κομματικό τους καθήκον και δρουν με γνώμονα τα μικροκομματικά τους συμφέροντα δεν είναι ικανά να πρωτοστατήσουν στην αναγκαία δημιουργία ενιαίου εργατικού μετώπου που θα δώσει θετική διέξοδο στους αγωνιστές εργαζόμενους κυρίως στα χρόνια της εφαρμογής των μνημονίων, αλλά έχουν δείξει πως ούτε τη διάθεση έχουν να συγκρουστούν μέχρι τέλους για τη λύση στα προβλήματα των εργαζομένων.

Ενότητα και Αγώνας!  Εμείς το κάναμε πράξη! 

Να επιλέξουμε εκπροσώπους που θα βρίσκονται με την πλευρά των εργαζομένων και της κοινωνίας, που με τη συμμετοχή και τη στάση τους και με τη συνεργασία τους με το συνδικαλιστικό κίνημα, θα συμβάλλουν στην ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, καλούμε σε συστράτευση όλους τους εργαζόμενους που πραγματικά αγωνιούν και θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα, να αγωνιστούμε από κοινού για την συγκρότηση ενός μετώπου που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε νικηφόρες αναμετρήσεις το επόμενο διάστημα.

Εμείς θέλουμε να είμαστε οι απλοί άνθρωποι- συνάδελφοι που θα εμπνεύσουμε ώστε αυτό το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο να γίνει πεδίο συζητήσεων, αποφάσεων και αγώνων διεκδίκησης για εμάς και τα παιδία μας.

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ!
ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ  ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ  είστε η ΔΥΝΑΜΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ! 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ  – ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ