‘Ενα μήνα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – αντιφασιστικό συλλαλητήριο

1mhna pfyssas keratsini

Με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι για τη συμπλήρωση ενός μήνα από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. «Ο Παύλος ζει στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή» ήταν το κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου.

  Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν οργανώσεις, κόμματα, εργατικά σωματεία και συνδικάτα, μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και ανένταχτοι πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας αποφάσισε την ανέγερση μνημείου στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καθώς και την απόδοση του ονόματός του στην οδό Π. Τσαλδάρη, όπου και δολοφονήθηκε. Επιπλέον το όνομά του αναμένεται να δοθεί και Πολυκέντρο Πρόνοιας – Μέριμνας του Δήμου. Η τελική απόφαση θα προκύψει μετά από συνεννόηση με την οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

  Το κάλεσμα 
«Όλοι διαδηλώνουμε στο Κερατσίνι!
 
18  Σεπτέμβρη 2013, Κερατσίνι: Ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ, με δυο μαχαιριές στην καρδιά εκτελώντας εντολές ανωτέρων!
 
Ένα μήνα μετά…
Τίποτα δεν έχει αλλάξει…

Μετά από τόνους μελανιού σε εφημερίδες, εκατοντάδες αναλύσεις, δεκάδες τηλεοπτικά πάνελ…
 
Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια με σωρεία κατηγοριών, όμως μόνο ελάχιστοι προφυλακίστηκαν.
 
Οι καναλάρχες τους κλείνουν τα μικρόφωνα ενώ καθημερινά τους διαφήμιζαν.
 
Οι δημοσιογράφοι τους κατακεραυνώνουν, ενώ πριν τους εγκωμίαζαν.
 
Αυτοί που “δεν ήξεραν”, είχαν αποδείξεις από το 1987.
 
Οι εφοπλιστές που τους χρηματοδοτούσαν συνεχίζουν να κερδοσκοπούν στο απυρόβλητο.
 
Η αστυνομία που τους “κυνηγάει”, δεν ασχολείται με τους  φασιστικούς θύλακες που είναι γεμάτα τα σωθικά της.
 
Η κυβέρνηση που επιβάλλει την «νομιμότητα» και «καταδικάζει την βία από όπου και αν προέρχεται» μέχρι πριν ένα μήνα έψαχνε συνεργασίες μαζί τους και ήθελε μια πιο «σοβαρή Χρυσή Αυγή», για να κυβερνήσει μαζί της. Ταυτόχρονα επιβάλλει και πιο βίαια μέτρα για τον λαό, καταστέλλει κινητοποιήσεις,  ποινικοποιεί αγώνες και πετσοκόβει  δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες!
 
…και τίποτα δεν είναι όπως παλιά!
 
Από την πρώτη κιόλας μέρα της δολοφονίας χιλιάδες λαού βγήκαν στο δρόμο, εκατοντάδες διαδηλώσεις σε όλη την χώρα και το εξωτερικό βροντοφώναξαν “σιγά μην φοβηθώ”,  οι γειτονιές μας ξανάσμιξαν, τα καφενεία μας ξαναζωντάνεψαν,  νέοι και νέες εξεγέρθηκαν,  εργαζόμενοι-γονείς αφυπνίστηκαν!
 
Όλα αυτά για να μας υπενθυμίσουν κάτι που οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας ήξεραν χρόνια και το πλήρωσαν με αίμα, ότι:
   
«Απ’ τα τσακάλια δε γλιτώνεις μ΄εύχες και παρακάλια»
 
Καμία αστυνομία δεν πρόκειται να εξιχνιάσει τις βρωμιές της Χ.Α και τον φασισμό, γιατί διαπλέκονται μαζί τους εδώ και χρόνια.
 
Κανένα κράτος δεν πρόκειται να πατάξει το παρακράτος γιατί είναι το μακρύ τους χέρι.
 
Καμιά κυβέρνηση  δεν θα τους ξεσκεπάσει ολοκληρωτικά, ειδικά με τον λαό αμέτοχο, γιατί έχουν άμεσα συμφέροντα από αυτούς, για να επιβάλλουν τον φόβο και το σύγχρονό δουλεμπόριο.
 
Ο φασισμός τσακίζεται μόνο με πάλη λαϊκή!
 
Νέε, άνεργε, εργαζόμενε, μαθητή, γονέα, κάνε δική σου υπόθεση το ξερίζωμα τυράννων-φασιστών από την γειτονιά μας, τα σχολεία μας, τα στέκια μας, την δουλειά μας!
 
Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να ξεριζώσει την σκουριά του φασισμού και του συστήματός του από τις γειτονιές μας, όπως και το ’40. ΚΑΜΙΑ  ΑΠΑΘΕΙΑ – ΚΑΜΙΑ  ΑΝΑΜΟΝΗ
 
ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΑΓΩΝΑ
ενάντια στη φτώχεια, τα μνημόνια, την κυβέρνηση, τον ολοκληρωτισμό, τον φόβο και τον φασισμό».

πηγή : tvxs.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ