Νέα πενθήμερη απεργία των Διοικ. Υπαλλήλων στα Α.Ε.Ι (14-18 Οκτώβρη)

aei tei apergia

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, σε κατάσταση πανικού, διαπιστώνοντας ότι ο πολιτικός της σχεδιασμός για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις οδηγείτε σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προπαγάνδας:

Διασπορά ψευδών ειδήσεων, κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και των Πανεπιστημίων.

Αυταρχισμό, εισαγγελικές παρεμβάσεις, απειλές για ποινικές διώξεις και τελεσίγραφα.

Υποδαύλιση κανιβαλικών λογικών, διχασμού και διαίρεσης των εργαζομένων.

Η ΟΔΠΤΕ, οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι, οι εργαζόμενοι, , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι δίνουμε περήφανη αγωνιστική απάντηση στις απαράδεκτες πρακτικές της κυβέρνησης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με νέα 5νθήμερη απεργία από Δευτέρα 14 έως Παρασκευή 18/10/2013 που αποφάσισε το Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ συμμέτοχοι και συνένοχοι στην πολιτική των απολύσεων. Η απόφαση μας να μην σταλούν τα στοιχεία από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων είναι σε ισχύ. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ και ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΜΕ. ΠΕΡΗΦΑΝΑ και ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ συνεχίζουμε τον αγώνα για να μετατρέψουμε το αδιέξοδο του Υπουργείου σε ήττα με την ακύρωση της πολιτικής των απολύσεων. Για να ισχύσει η ποινή της αργίας σε περίπτωση μη αποστολής των στοιχείων μεμονωμένα από τους συναδέλφους, απαιτείται σχετική προσθήκη στον Υπαλληλικό Κώδικα η οποία θα γίνει με τροπολογία μέσα στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Επίσης για να αρχίσει να μετρά η προθεσμία των πέντε ημερών, πρέπει να προηγηθεί άλλο σχετικό έγγραφο-πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας. Για όλα αυτά είμαστε σε συνεννόηση με τους νομικούς συμβούλους και βεβαίως θα ενημερωθείτε εγκαίρως.

Είμαστε στην 6η βδομάδα του απεργιακού μας αγώνα. Εκτιμάμε ότι είναι η κρίσιμη και καθοριστικής σημασίας εβδομάδα για την έκβαση του αγώνα μας.

Απόφαση του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ είναι, αυτή την εβδομάδα της απεργιακής κινητοποίησης που αποφασίστηκε, να πυκνώσουμε τις αγωνιστικές μας παρεμβάσεις σε όλα τα Ιδρύματα και προς την κοινωνία, σε συνεργασία και συμπόρευση με όλους τους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας και τα συνδικάτα των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε:

Να πραγματοποιηθεί μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο παιδείας την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 13.00, με την συμμετοχή των εργαζομένων στα ιδρύματα. Σε αυτήν καλούνται και οι συνάδελφοι από τα ιδρύματα της περιφέρειας.

Να πάρουν μέρος μαχητικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου με συγκέντρωση στα προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12.0 μ. όλοι οι συνάδελφοι των συλλόγων της Αττικής.

Να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι από όλα τα ιδρύματα στο συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 14.00, στα προπύλαια. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν εργαζόμενοι και απολυμένοι από το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Στη συνέχεια ακολουθεί μεγάλη συναυλία.

Η ΟΔΠΤΕ χαιρετίζει και στηρίζει όλες τις αγωνιστικλες πρωτοβουλίες –δράσεις –εκδηλώσεις των συλλόγων μελών της.

Στόχος μας να δημιουργηθεί το μέτωπο των κοινωνικών αγώνων για την:
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ. Με την ενότητα και τον αγώνα μας ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ την πολιτική των απολύσεων. ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ κάθε νέο σχεδιασμό της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

                                                              Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                              Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ