Εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. ΧΑΝΙΩΝ

kalpi psifoforia 10

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Στις 03/09/2013 ψηφίζουμε για έναν πραγματικά αγωνιστικό και ακηδεμόνευτο Σύλλογο.
 

Με αλληλεγγύη και απεργίες ανατρέπουμε τη μνημονιακή πολιτική των απολύσεων.
 

Η ενεργή συμμετοχή όλων μας είναι επιτακτικότερη από ποτέ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πια, ότι η πρωτοφανής επίθεση σε εργασιακά και άλλα δικαιώματά μας, την οποία αντιμετωπίζουμε εδώ και καιρό με αιτία ή αφορμή την οικονομική κρίση, κλιμακώνεται βαθμιαία, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και γυρίζοντάς μας δεκαετίες πίσω. Οι μισθοί και τα επιδόματά μας περικόπηκαν προ πολλού, οι παροχές μειώθηκαν, η διαχείριση των οικονομικών τού κάθε νοικοκυριού έχει μετατραπεί σε καθημερινή μας αγωνία.

Παράλληλα, η ανεργία γιγαντώνεται. Συνάδελφοί μας που μέχρι χθες θεωρούσαν ότι απολάμβαναν το ελάχιστο αγαθό της σταθερής και μόνιμης εργασίας βρίσκονται ήδη στην «πύλη εξόδου» και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Το όποιο κοινωνικό κράτος διαλύεται. Ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται. Η παιδεία, η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση οδηγούνται στη διάλυση.

Η κατάσταση αυτή δε μας αφήνει αδιάφορους. Πριν από δυόμισι περίπου χρόνια προσπαθήσαμε να παρέμβουμε στο σωματείο μας και δημιουργήσαμε την «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων».

Ποιοι είμαστε και πώς λειτουργούμε
 

• Είμαστε ανεξάρτητοι από κάθε κομματικό σχήμα. Είμαστε ανεξάρτητοι από λογικές εκπροσώπησης και διαχείρισης, δεν έχουμε αρχηγούς που να μας υπαγορεύουν τι να κάνουμε, προσπαθούμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των εργαζομένων μακριά από κάθε λογής κομματικές-προσωπικές σκοπιμότητες.

• Πιστεύουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους έχουμε κοινά προβλήματα ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, κατηγορίας, κλάδου, ή οποιουδήποτε άλλου τεχνητού διαχωρισμού. Ενιαία λοιπόν πρέπει να είναι η αντιμετώπιση και η διεκδίκηση για την επίλυση των προβλημάτων μας, στο πλαίσιο ενός ισχυρού, μαζικού και αγωνιστικού Συλλόγου.

• Απορρίπτουμε δουλεμπορικού ή προνομιακού τύπου σχέσεις εργασίας, όπως αυτές των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων, των συμβασιούχων κλπ., χωρίς δικαιώματα ή με επιπλέον προνόμια, που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε κατηγορίες. Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοκρατικές διαδικασίες για όλους.

• Κύρια και βασική διεκδίκησή μας είναι η διασφάλιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών (προνοιακών, καθαριότητας κλπ.), της παιδείας και της υγείας. Παλεύουμε για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική, η πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που μας στερεί τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών μας.
Αρνούμαστε τον ατομικό δρόμο και επιλέγουμε να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις. Πιστεύουμε στην κοινή δράση από τα κάτω και στην οργάνωση ενός μετώπου αντίστασης από όλους τους εργαζόμενους και ανέργους. Για τον λόγο αυτόν προσπαθούμε να συντονιστούμε με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού.

• Είμαστε ενάντια στον «επαγγελματικό συνδικαλισμό». Δεν πιστεύουμε στους «συνδικαλιστές καριέρας» και δε φιλοδοξούμε να γίνουμε τέτοιοι. Θεωρούμε ότι μόνο με την ισότιμη και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και την ενότητα, μπορούμε να πετυχαίνουμε το μέγιστο των επιδιώξεών μας. Γι αυτό κρίνουμε απαραίτητη την εναλλαγή στα όργανα διοίκησης του σωματείου κι ενισχύουμε τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων.

• Αποφασίζουμε για τη δράση μας σε μηνιαίες τακτικές ανοικτές συνελεύσεις, ή σε έκτακτες αν οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Απολογισμός της δράσης μας

 Σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο δεν ήμασταν η πλειοψηφία, σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο αγκυλωμένο στις πρακτικές του παρελθόντος:

– Προσπαθήσαμε να κάνουμε το Δ.Σ. λειτουργικό όργανο αποφάσεων και αγώνα. Όργανο υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων και όχι διακοσμητικό διαχειριστή της μιζέριας και συγκαταβατικό συνομιλητή δημοτικών αρχόντων.

– Προσπαθήσαμε να οργανώσουμε δίκτυο ενημέρωσης των συναδέλφων και συμβάλαμε ενεργά στις γενικές συνελεύσεις, με στόχο την περιφρούρηση των δικαιωμάτων μας.

– Καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για τη δημιουργία ταμείου αλληλοβοήθειας, για την υποστήριξη εργαζόμενων που έχουν ανάγκη οικονομικής αρωγής, ιδίως σε περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων.

– Κάναμε επισκέψεις σε χώρους δουλειάς, καταγράψαμε τα προβλήματα των εργαζομένων και κάναμε παρέμβαση στις Διοικήσεις για την επίλυσή τους.

– Προασπιστήκαμε τον δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας καθαριότητας και αντιταχθήκαμε με έργα και όχι λόγια στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησής της.

– Συμμετείχαμε ενεργά στις κινητοποιήσεις του Νοεμβρίου και του Ιουλίου που αφορούσαν στην απομάκρυνση (κινητικότητα-διαθεσιμότητα-απόλυση) των συναδέλφων μας Διοικητικών, Σχολικών Φυλάκων και Δημοτικών Αστυνομικών. Με αγωνιστικές προτάσεις, καθημερινή παρουσία και δράση, χωρίς προσπάθειες αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των συναδέλφων που οδηγούν σε υποχωρήσεις και ήττες, στηρίξαμε τον συλλογικό αγώνα. Χωρίς αυτές τις δράσεις είναι βέβαιο πως όλοι μας, άμεσα και μελλοντικά απειλούμενοι, θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη θέση.

– Συμμετείχαμε στις προσπάθειες δικτύωσης με εργαζόμενους σε άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

– Διοργανώσαμε ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους μας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

– Προσπαθήσαμε να είμαστε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Γι’ αυτό σας καλούμε να ενισχύσετε και πάλι το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, διεκδικώντας χωρίς συμβιβασμούς να ακούγεται η φωνή των εργαζόμενων και όχι να εξυπηρετούνται μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ας δημιουργήσουμε επιτέλους ένα ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΩΝΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
 

Για την αποτροπή των απολύσεων των εργαζόμενων και της φτωχοποίησης του λαού.
 

Για τη διασφάλιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών.
 

Για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εντολοδόχων της τρόικα.
 

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

Βήχου Βασιλική του Παναγιώτη (ΔΟΚΟΙΠΠ)

Βουράκη Γεωργία του Ελευθερίου (Δήμος Χανίων)

Γεζουέ Θεοδώρα του Γεωργίου (Δήμος Χανίων)

Γιαννουλάκη Αθηνά του Μιχαήλ (Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων)

Θεοδωράκη Πηγή του Ηλία (Δήμος Χανίων)

Καλογρίδη Ελένη του Αντωνίου (Δήμος Χανίων)

Μαραγκάκης Στυλιανός του Νικολάου (Δήμος Σφακίων)

Μπενάκης Γεώργιος του Στυλιανού (Δήμος Χανίων)

Μπουλταδάκης Θεμιστοκλής του Νικολάου (Δήμος Πλατανιά)

Ξιφαράς Ναπολέων του Βασιλείου (Δήμος Χανίων)

Πουμπλάκης Ευστράτιος του Ιωάννη (Δήμος Χανίων)

Πριναράκη Ζωή του Εμμανουήλ (Δήμος Πλατανιά)

Σαΐτης Ηρακλής του Ιωάννη (Δήμος Χανίων)

Σακούτης Γρηγόριος του Χρήστου (Δήμος Χανίων)

Σεφερλή Αικατερίνη του Χρήστου (ΔΟΚΟΙΠΠ)

Σκορδίλης Κων/νος του Λεωνίδα (Δήμος Χανίων)

Τζινευράκης Νικόλαος του Εμμανουήλ (Δήμος Πλατανιά)

Χατζηευαγγέλου Κυριακή του Δημητρίου (Δήμος Χανίων)

Ψαρουδάκη Παρασκευή του Κων/νου (ΔΟΚΟΙΠΠ)

Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή

Γιακουμάκη Ελευθερία του Μιχαήλ (Δήμος Πλατανιά)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ